20 poeng og full pott inn i juleferien

Publisert 19.12.2019 kl.13.30

Første halvdel av sesongen for Nordstrand sitt damelag er ferdigspilt og jentene har gjort en god jobb. De tar juleferie på toppen av tabellen, med seire i 10 av 10 kamper

Nordstrandsjentene kunne smile etter seier mot Aker og tabelltopp. Foto: Trond Sørøy

Første halvdel av sesongen for Nordstrand sitt damelag er ferdigspilt, og jentene har gjort en god jobb. De tar juleferie på toppen av tabellen, med seire i 10 av 10 kamper.

Sesongen startet med to seire på hjemmebane mot Junkeren og Gjøvik. Første store test kom i kamp nummer tre, på bortebane mot LFH09. Dette ble en jevnspilt kamp, hvor jentene tilslutt dro i fra og vant med 7 mål. En seier som fikk oss til å føle på at dette her kan bli en ordentlig morsom sesong. De neste tre kampene ble storeiere, før vi igjen satt oss i bussen og kjørte i retning Hamar. Denne kampen var blinket ut som den desidert tøffeste bortekampen vi kom til å få denne sesongen. Og Storhamar skuffet ikke. De sto klare med et sterkt lag og inviterte til en spennende håndballthriller i Presterudhallen. Til pause lå nordstrandsjentene under med 5 mål og sjansen for seier så vanskelig ut. Alle på tribunen fikk derimot se et lag i andre omgang som virkelig trodde på at dette kunne de snu. Og det gjorde de. Vi vant kampen med to mål, og vi vant også tribunekampen. Våre trofaste supportere som tok turen oppover fikk virkelig valuta for pengene – og gjorde en suveren jobb med å heie på jentene.

To nye storseiere fulgte, før sesongen skulle avsluttes på bortebane mot Aker. Toppoppgjør, hvor vinneren ville ta over ledelsen på tabellen. Etter en mildt sagt svak start, hvor Aker ledet 5-0, jobbet jentene seg inn i kampen og gikk til pause med ledelse. Andre omgang hadde samme utvikling som første omgang. Aker kom best i gang, men jentene ga seg ikke og vi kan dermed gå inn i ferien med full pott.

Helt siden oppkjøringen startet i mai, har jentene vist en vilje til å jobbe hardt og dedikert. Vi ser fremgang i hver kamp med tanke på samspillet mellom jentene. Når dette sitter 100% vet vi at vi er et tøft lag å møte. I tillegg har et element, som ikke er trenbart, stått frem som en viktig nøkkel i kampene. Moralen i gruppa. Uavhengig av hva som står på tavla og hvem som står ute på banen, jobber jentene for hverandre og gir ikke opp. Dette er en egenskap som gjør jentene enda vanskeligere å møte. Motstanderen kan aldri føle seg helt trygge.

Nå som første halvdel av sesongen er unnagjort, gjenstår den vanskelige andre halvdelen. Vi skal fortsette å trene bra og jobbe godt, for å klare å gjenskape det vi har gjort. Samt fortsette å forbedre oss teknisk og taktisk.

Det betyr også at vi trenger all støtte vi kan få fra tribunen – så vi sammen kan skape morsomme og spennende opplevelser.