Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Periodeplan for Akademiet høsten 2017

Sist oppdatert 18.08.2017 kl.1.05

Akademiets periodeplan for august-november er nå klar. I denne saken vil du kunne finne hva vi skal fokusere på utover høsten.

Periodeplan for Akademiet høsten 2017

Akademiets periodeplan for august-november er nå klar. I denne saken vil du kunne finne hva vi skal fokusere på utover høsten.

I august jobber vi med basisferdigheter med begge bein. En viktig egenskap å inneha som fotballspiller i dag, er evnen til å behandle ballen godt med begge bein. Vi jobber med bevisstgjøring av viktigheten av å være såkalt “to beint” og riktig teknikk sånn at spillerne har en rettesnor å bruke i egentreningen/”tærping”.

I september setter vi fokus på å være fremoverrettet i spillet. Når det kommer til stykket, så handler fotball om å score mål. For å få til det, så må ballen flyttes fremover på banen. Vi ønsker oss spillere som alltid har oversikten og er klar til å bryte gjennom ledd når muligheten er der. Det krever blant annet at vi er orientert, har en god vinkel på kroppsstillingen og bruker bruker rommene på banen riktig.

Når kalenderen sier oktober, så jobber vi med å skape og utnytte overtall. “Hvordan kan vi skape fordelaktige situasjoner sammen?” og “hvordan kan vi utnytte det at vi har flere spillere enn motstanderen i et område?” er sentrale spørsmål vi tar tak i. Vi jobber med alt fra 2v1 situasjoner, via possession og opp til større spilløvelser.

I November er det 1v1 situasjoner som står på menyen! Spillere som innehar evnen til å ofte komme seirende ut av 1v1 dueller er ettertraktet av et hvert lag. Det er ofte de som er tungen på vektskålen når målene skal telles opp etter ferdigspilt kamp. Vi jobber med å beherske både den offensive og defensive siden av duellene, samt rettvendt og feilvendt førsteangriper m.m.

I tillegg til at vi gjennomgår disse temaene i øvelser, så avslutter vi alltid øktene med en spilldel. I disse øktene har vi ofte regler eller variasjoner som fremhever og setter fokus på månedens tema, samtidig som vi slipper litt opp og lar spillerne få lov å kose seg med selve fotballspillet.

Oppsumert:

Måned:

Tema:

August

Basisferdigheter med begge ben

September

Fremoverrettet i spillet

Oktober

Overtall - skape & utnytte

November

1v1 Situasjoner