Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Camp Nordstrand

Sist oppdatert 10.01.2020 kl.15.57

Camp Nordstrand

Camp Nordstrand, en aktiv og vellykket høstferie!
Camp Nordstrand ble en flott 3 dagers fotball/håndball camp. I alt 40 spillere fordelt på fotball og håndball i alderen 6-12 deltok.Fokuset under campen var fair play. Gjennom et foredrag hver dag fikk vi satt fokus og samtaler rundt temaene i gang hos spillerne. Vi startet hele campen med en samling der vi la føringer ut ifra temaet fair play og sa noe om aldersspennet, ulike idretter i gruppa og hvordan vi skulle ta vare på hverandre ut i fra dette.

På mandag var Simon innom og holdt et foredrag om - hvordan bli god i idrett. Han presenterte «Nordstrandspillerens» egenskaper gjennom psykologiske, taktiske, sosiale, fysiske og tekniske ferdigheter. Videre tok han for seg hva som kjennetegnet de beste – sjef/kontroll over ball. Her fikk spillerne se en rekke storspillere (de hadde full kontroll på hvem de var) sine ferdigheter med sjef over ball. Det ble diskutert hva som skal til for å tilegne seg disse ferdighetene fra det å se videoer på nett til ut på feltet og finne seg en vegg/venn og øve. Foredraget ga frukter med en gang, for da vi kom ut til økt 2 sto spillerne på rekke og rad ved veggene og øvde på ulike finter, vendinger og tilslag.

Tirsdag var det på tide med storfint besøk av tidligere Nordstrandspiller Jacob Flaten. Han fortalte om sin vei fra Nordstrand, inn i Liverpoolakademiet og om hverdagen der. Vi fikk også se filmer fra kamper han hadde spilt i Liverpool. Dette var noe som engasjerte unge, ivrige gutter og jenter. Hva som har ført Jacob til dit han er nå var hele tiden å ha det gøy med fotballen, på trening sammen med laget og i egentrening. Han mente også at det som fikk Liverpool til å se potensialet i han var å tørre å være seg selv, selv i nye settinger og å ta ansvar på trening og i kamp fra start til slutt.

Onsdag var det klart for fair play foredrag. Her tok vi utdrag fra NFF sin fair play skole. Flott opplegg der vi så filmer rundt temaene tillit, inkludering, respekt, mot og ærlighet. Etter hver filmsnutt fikk vi i gang fine refleksjoner rundt temaene. For å røre på oss gjennomførte spillerne en «natursti» med spørsmål om fair play rundt i hallen. Spillerne fikk selv avslutte foredraget med å sette standarden for hvordan vi ønsker å ha det på camp Nordstrand. Hvilke holdninger vi har til hverandre, oss selv, utstyr og ikke minst idretten vi holder på med.

I tillegg til foredragene gjennomførte spillerne i alt 6 økter mandag og tirsdag.

Mandag morgen hadde vi felles økt håndball og fotball ute, med tema basisferdigheter gjennom lek/konkurranse.

Tirsdag hadde vi egen keeperøkt for alle spillerne.

Onsdagen var det duket for cupdag. Da været ikke var av det beste fikk vi en flott dag inne i hallen. Her ble det avholdt kamper i fotball, håndball, innebandy, kanonball og fotball med stor ball. Uavhengig av idrett, alder og kjønn ble de delt inn i lag. Spillerne hadde gjennom mandagen og tirsdagen blitt noe kjent med hverandre, men vi måtte fortsette å ha fokus på å skape lag. For å bryte isen la vi inn en jublepris – greide lagene å bli trygge på hverandre og juble sammen, hvordan tok vi vare på hverandre om vi tapte kampen osv? Her så vi en fin utvikling i løpet av dagen. For hver kamp som gikk, ble de flinkere og tryggere. Belgia gikk av med seieren i cupen.

Vi hadde mandag og tirsdag gjennomført semifinaler i triksing og straffekonk. Cupen ble avrundet med finalene. Lukas var overlegen i triksing og med over 80 touch gikk han av med seieren. Det luktet svidd av nettmaskene etter at Anna utklasset alle og tok seieren hjem i straffekonk.

Campen ble avsluttet med premieutdeling til alle spillere og kåring av Camp Nordstrands fair play pris.

Vi i trenerteamet takker for tre fantastiske dager med spillere som tok vare på hverandre uavhengig av alder og idrett, var flinke til å høre etter og som viste mye idrettsglede.

Vi gleder oss til ny camp i vinterferien!

1fruktjacob-video

jubel