Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Treningstips

Sist oppdatert 10.10.2018 kl.17.22

På denne siden ønsker Hege og de andre i trenerteamet å dele tips til øvelser med og uten ball som guttene kan gjøre hjemme. Følg med på nyhetssiden for oppdateringer.

Treningstips
Konsentrerte og lydhøre gutter får kyndige råd fra Hege
 1. FINTER - KULT MEN KREVER ØVELSE
  Det å finte en motspiller er veldig morsomt, men er ikke så enkelt. I en finte er det spesielt viktig å lande riktig - med knær over tær, variere mellom skudd og finte, bytte på hvilken vei man finter, holde riktig avstand til forsvarsspiller, temposkifte og timing. Overraskelsesmomentet gjør at finter kan være veldig morsomt å se på og få til som håndballspiller.
   
 2. FORSVARSSPILL - STØTE OG TREKKE TILBAKE
  Sentralt i et godt forsvarsspill er spillere som er flinke til å støte og trekke tilbake. Forsvarsspilleren beveger seg ut mot angrepsspilleren i en "stempelbevegelse" og tilbake til utgangsposisjonen etter utstøting. Dette kombinert med høye armer og blokkering i forsvar gjør at det blir vanskelig for motspillere å score mål.
   
 3. LÆR DEG ET TRIKS
  For å bli bedre venn med ballen og rett og slett ha det gøy, kan du lære deg noen triks. Eksempler på dette kan være å skru ballen, skyte med motsatt hånd, "snurre" ballen på fingeren eller ta piruett i lufta. Husk at øvelse gjør mester!
   
 4. Å VÆRE I BEVEGELSE - FREMOVER - FØR DU TAR IMOT BALLEN
  Å være i bevegelse fremover før du tar imot ballen, er viktig på de aller fleste posisjonene på håndballbanen. Hvis du husker dette både på trening og i kamp, vil både skudd og pasningsspill bli bedre, enklere og mer gøy.
   
 5. TA IMOT BALLEN MED EN HÅND
  Øv på å ta imot ballen med en hånd - både høyre og venstre. Det kan du gjøre når du står i ro, når du er i bevegelse og når du hopper.
   
 6. GREP PÅ BALLEN
  Klem på ballen så ofte som mulig. Det kan man fint gjøre foran TV’en. Hold alt du kan i fem sekunder, en liten hvil og fem nye sekunder....
  Vi spiller nå med en ball som er en størrelse større enn i fjor - mange merker forskjellen og ved enkle øvelser kan guttene få langt bedre grep på ballen.
   

 7. FØLG MED FOR NYE TIPS FREMOVER :-)