Infomøte Tor.17/12, sportslig utvalg informerer junior 2/3 om opplegget fremover !

Høsten er klar !

Sist oppdatert 01.10.2014 kl.14.52

Da er oppsettet for 1 og 2 div. klart og det er deres egen innsatts i sommer som gjenspeiler resultater til høsten.
Se "Terminliste 2014".

For videre trening i sommer. skriv ut treningsprogram som er sendt pr. epost, fyll ut dato med kommentarer til sommerens konkurranse, vinneren får..billett til VM-finalen mellom Brasil (ps. rettet en gang !) og Nederland, uuups, den er jo da ferdig, vi finner en passende premie !!!

Alle lagene har gjort en super vårsesong, alle i toppen på sine tabeller.
Synes vi har en bra gjeng hvor lagfølelsen bør stå i fokus, er den ikke det, si ifra !

En web-personlig takk til lagleder for NIF3, Trond Andersen for fremdragende referat fra kampene, fortsett med din iver og glød, som forhåpentlig løfter gutta til nye høyder fremover !

NOK ET ETTMÅLSTAP
 NIF3 – Kolbotn2 2-3 (1-1)
La det være sagt med en gang. Vi produserer et tilstrekkelig antall sjanser, men evner ikke omsette sjanser til nok mål for å vinne våre fotballkamper. Vi må igjen notere et ettmålstap i protokollen. NIF3 er blant lagene med færrest innslupne mål, men også laget som scorer færrest mål – med unntak av bunnlaget Fagerstrand.
NIF3 bød på et vakkert mål på langskudd fra 20 meter fra Simen, og nok et flott mål fra Chris på topp. Men vi får to kjappe mål i mot når vi leder 2-1 halvveis ut i andre omgang, evner ikke komme tilbake, og taper følgelig kampen 3-2.

19.06.2014
Furuset -NIF1 4-2 (2-2)
Da fikk vi endelig møtt årets nykommere, som gjør sakene sine bra i serien.
Det ble en grei hard tett kamp som kort kan oppsummeres med at Furuset startet best i begge omganger og NIF tok over etter hvert.
Dette var et lag med et knippe spillere med god fysikk, tekniske og raske, men mangler litt lagspill.
Vi ble rett og slett et hakk for små i duellene.
NIF hadde banespillet, Furuset målene.
Vi hadde nok av sjanser til å gå seirende ut her, mange klokkeklare sjanser, straffebom etc, og når to av deres mål er av "fin bue-sorten" fra 20-30 meter, ja, da er jo ikke marginene på vår side.
Vi scoret to flotte mål, først utligning til 1-1 ved Mikkel, som stormet frem på bakerste etter frispark, nikket på halvsprett imål. Så Daniel som utlignet til 2-2 fra dødlinja etter å ha driblet seg forbi et par stykker på stram linje.
Et bra lag som vil hevde seg fremover med hjelp en hyggelig ung engasjert ung trener, grattis .

Mikkel med 1-1 målet.

18.06.2014
NIF2-Grorud 2-1 (0-0)
Chris reddet starffe og Trym hadde en i mutteren på innsiden av stolpen og ut,,, 0-0 til pause.
Midt i 2 omg. tar Grorud ledelsen på en kontring etter våren corner.
men i det 77 min. utligner vi på en corner og 4 min. senere scorer Sigurd etter ett veldig flott angrep og seieren er i boks

17.06.2014 Adidas Cup
NIF1-Ullern 7-1
Mangler referat

16.06.2014
NIF1-Bøler 5-0 (3-0)
Svak motstand ga en haug av sjanser, og uttellingen på disse er ikke noe å skryte av.
Det blir da også tendens til å "prøve sjøl", men det hjelper nok ikke !!!
Emil, Torre og Daniel scoret i første, og Tobias med to headinger i 2 omg.
Bølers sterkeste våpen var offsidefella, ja ethvert angrep ble svart med minst 8 hender i været, ok mange riktige, dette kunne de, men etter hvert også en vane å blåse for dette, uansett ! Ble vel ca. 25-2 i antall offsides.

13.06.14
VIF1-NIF1 1-0 (0-0)
Det ble et vindfullt møte på Valle mellom to jevngode lag.
Første omgang dedikeres spillemessig til VIF, og sjansemessig til NIF som hadde 3 klare målsjanser uten uttelling !!
Vi lå altfor lavt i starten av kampen, noe VIF burde dra fordel av med deres sjanse til "lange flate/høye ballar på vingane gutar".. Men heldigvis hjalp vinden oss med stadige pasninger  opp på venstre siden (som da fløy ut over sidelinjen).
De hadde et horribelt tilbakespill som kunne resultert i årets selvmål, men heldigvis for vertene blåste den utenfor !  Ellers var det jo som vanlig vanskelig å komme gjennom deres forsvar, men forskjellen i 1. omg. var at når vi brøt deres spill, så klarte vi ikke å roe ned, mens de fikk startet og roet ned, derfor mer ballbesittelse.
 2.omgang startet med høyt balltempo og press fra VIF, noe som resulterte i et frispark, som ikke var frispark. Som videon viser er det Daniel som blir dratt i trøya !!! (forøvrig en meget bra dommer)
De tok et rask frispark til høyrevingen som dro av en av vår, kom til hjørne 16, fyrte av et skudd midt i mål, men over hansken til keep.
VIF dominerte første del, så tok NIF over. Gutta var endelig først i alt, brøt ethvert forsøk på angrep, og etablerte selv en drøss av sjanser. Ja, selv alene mot mål fra 16m. gikk ballen ikke inn, og da ,. ja da har vi ikke dagen !!
Vi presset høyt og tok ballen fra de, hver gang !!
Ble selvsagt litt frustrasjon hos vertene med 2-3 gule til VIF.

Seier, ok, men meget heldige ...etter min mening!
De som vil spille fotball, får spille fotball. Ser at gutta fra begge lag trives når de får spille på samme nivå, hvor tempo er, og skal være høyt, det er jo det vi møter fremover !.
Grattis med seiern, vi ser frem til neste møte .

NIF2 påførte Grei sitt første nederlag, og det var...fullt fortjent.

12.06.2014
Grei-NIF2, 1-3 (0-1)
Vi hadde spillet i første omgang, og en del sjanser. Grei hadde noe farlige spisser, men heldigvis var de ikke så samspillte, ble mye en og en.
Æli kom opp på høyrekanten, vendte bort en spiller, siktet inn venstreslegga og la den i en perfekt bue over keep, 0-1.
NIF fortsatte sitt spill, noe som var uvant for seiersvante Grei-gutter, og da kom litt frustrasjon frem , med tilhørende 3 gule kort.
Så var det Sigurd som var frempå etter en halvklarering, 0-2, før Nome avsluttet et flott samspillsangrep, 0-3.
Grei fikk sin redusering i sluttminuttene, 1-3.

Follo-NIF1 2-0 (1-0).
En flau forestilling hvor vi dominerte 1.gang, men  kjent stil trenger vi litt tid på å komme i gang, å score mål.
Deres ene angrep resulterte i omgangens eneste mål, etter en misfortåelse i klareringsmomentet mellom keep, forsvar og deres forøvrig gode angriper, på 30m, slik at de kunne rulle ballen inn med ett spark mot vårt åpne mål.
Men dette var da kun for å fyre opp i 2. omgang, for det var ikke vi som kom i gang...
Follo gutter som etter kampen kunne dominert med River-Dance resten av kvelden, mens våre så ut som slitne druetråkkere i et land hvor det ikke var lov til å "prate".

Er vi for dårlig trent ?
Kan vi prate ?, Hørte ikke et piip ute på banen.
Hva er lagmoral, er den der ?
En ting er sikkert, dere visste nøyaktig om poenger, mål, hvis ditt og datt osv,.... dere hadde spilt kampen ferdig på papiret, i god tid før kampen !

Deres nr. 2 var også arkitekten bak deres mål nr. 2, hvor han fra egen banehalvdel enkelt går forbi to av våre og trer en lissepasning mellom våre to bakerste, glimrende vending, som igjen setter den mellom bena på keep.

Dagens lyspunkt. Vemunds et par fantomredninger og Mikkels ofring for ikke å få det 3'dje i sekken !

I dag var det mange som ikke hadde trua på dere selv,,,,,igjen, ikke på lag med dere selv, og ikke på lag med kameraten din...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ja, selv foreldrene skal i ilden, det er dugnad Lør.14 Mai, les egen epost om dette.

Ellers har Jon og Per debutert på A-laget i OBOS cup, hvor de seiret, les mer på fotballsidene.
Disse og Daniel har for øvrig også juniorkamp(er) allerede.
Nå er lette småttisser som motstandere byttet ut med hårete svære brøleaper som kunne vært far din ! , men med eleganse og bruk av hodet går nok dette bra. Lykke til videre.

I Adidas Cup kommer våre venner fra  Ullern på besøk, da for en revansje fra Premiercup hvor de vant 2-0.

Ellers kjemper alle lagene på øvre del av sine tabeller.

Torsdag 5. juni:

NIF1 – Ski  4-0 (2-0)

En merkelig kamp som oppstår når det er så stor forskjell på lagene.
Kunne like gjerne vært 14-0 som 1-0. Her må man gjøre alt selv når motstanden er såpass dårlig, kun deres keeper som var et lyspunkt. Og da blir det som på trening, masse sjanser, men få mål.

Onsdag 4. juni:
 NIF3 – Oppsal 0-4 (0-0)
Vi var fullt på høyde med avdelingens beste lag i en tett og tøff første omgang, og burde så gar ha ledet ved pause. Vi tør skylde på både udyktighet og litt uflaks når vi gjentatte ganger opplever manglende uttelling selv med et halvt dusin kvalifiserte målsjanser i første omgang.
Og når VI ikke scorte, benyttet Oppsal anledningen. De fikk først ett par raske og litt heldige mål drøye ti minutter ut i andre omgang. Deretter var det klasseforskjell på lagene. Oppsals midtbanespillere tidvis kjørte over midtbanen vår.
Til slutt endte det 4-0, som rett nok var noe i overkant i forhold til spill og sjanser.
Likevel. Jevnt over god innsats av alle gutta - igjen. Vi var gode lenge, men ikke lenge nok.
Et ekstra klapp på skuldra til keeper Marcus som tok keeperutfordringen på strak arm på trening kvelden før. Nå gjenstår seriekamper mot Kolbotn og Fagerstrand før sommerferien.
Det blir gøy, for de stiller i alle fall med et likeverdig 3. lag.