Uavgjort i toppkampdrama

Publisert 29.09.2017 kl.9.59

(Lyn-Nordstrand 1-1) Den såkalte seriefinalen mellom Lyn og Nordstrand endte 1-1. Dermed er våre gutter fortsatt i førersetet.

Tage Haukeberg og resten av junior elite-gutta gjorde en god kamp borte mot Lyn.

Nordstrand var nærmest seieren, men Lyn var mest skuffet etterpå. Seriefinalen på Kringsjå inneholdt det meste av drama. Det endte 1-1 både i mål og røde kort. Og verdens største målsjanse mer enn fem minutter på overtid.

To absolutt toppede mannskap utkjempet en jevn kamp. Lyn hadde mest ball. Nordstrand hadde flest sjanser. Når to så gode lag møtes, er det gjerne marginene og feilene som avgjør. Begge skåringene kom også som følge av et brudd.

I første omgangs siste sekunder vant Aleksander Berg ballen på midtstreken, satte fart framover, spilte gjennom Magnus Aaløkken som passerte Nordstrand-gutt og Lyn-keeper Tinius Klausen og trillet ballen mot tomt mål fra skrått hold. Der inne foran kassa var Christian Njøten først og skled kula over målstreken fra en halvmeter. Et ekstremt godt utgangspunkt foran andreomgangen for serielederne.

I starten av andre omgang kom et Lyn-trykk og klareringsspillet i Nordstrand var ikke helt på topp. Christian ble fratatt ballen på midten, og Lyn tråklet seg gjennom og Felix Boe Tangen hadde utliknet etter ti spilte minutter. Dermed ble andre omgang et drama. En skåring, uansett hvilken vei den nå kom, ville langt på vei avgjøre serien og opprykket.

Lyn pumpet lange baller inn i Nordstrand-forsvaret gjentatte ganger i omgangen, flere og flere jo senere vi kom. Men der sto Nordstrand-forsvaret fram med hår på brystet, og de helt store mulighetene uteble. De kom i stedet i motsatt ende, der Jonatan Smerud fikk den aller største da han nydelig ble spilt gjennom alene med keeper av Per Stenseth. Dessverre uten tellende resultat.

Lyn burde hatt et rødt kort da deres store sterke midtstopper var flyttet opp som spiss og utmerket seg med å sette en albue i ansiktet på Mikkel Breen.

Så fikk Lyn likevel rødt (to gule) ti minutter før slutt.

Seks minutter senere klarte Mathias Jensrud det samme for Nordstrand.

Det var derfor 10 mot 10 i sluttminuttene og Lyn på desperat jakt etter målet som ville sende de til topps. Men jakten medførte bare at Nordstrand etter 95 spilte minutter fikk alle sjansers mor, da bortelaget fikk muligheten to (!) mann alene med keeper. Younes Amer spilte uselvisk Aleksander Berg på blankt mål, men Aleks skåret ikke...

Der kunne serien blitt avgjort. Dommeren lot aldri den påfølgende corneren gå. Det ble kampens siste spark på ballen. Litt surt at ikke det ble fire poengs ledelse etter en slik sjanse. Men Lyn var nok enda mer skuffet, over at Nordstrand-gutta hadde tatt med seg det poenget de trengte for fortsatt å være i førersetet når tre serierunder gjenstår.