Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny
 Treningstider: Tirsdag 19.00, torsdag 19.00, søndag 14.00 - alle på Niffen

Referat fra treningsleiren i Danmark

Sist oppdatert 08.04.2015 kl.11.22

Her kan du lese en oppsummering fra treningsleiren i påsken.

Referat fra treningsleiren i Danmark

Treningsleir Fjerritslev 27.03 – 1.04.2015 Nordstrand IF

Årets treningsleir er gjennomført og jeg sitter igjen med mange inntrykk, tanker og fantastiske opplevelser. Fredag 27.03.2015 reiste 12 spente og ivrige jenter til Danmark for sportslig og sosialt påfyll. Totalt var det ca. 250 spillere, trenere og ledere for aldersbestemte lag gutter og jenter til og med A-lag herrer og damer som reiste. Etter en lang reise med buss til Larvik, båt til Hirtshals og buss videre ankom vi Fjerritslev en liten halvtime før midnatt.

Lørdag morgen var det mange trøtte og slitne spillere rundt frokost bordet etter en litt for kort natt. Etter en liten joggetur og litt lek med ball var vi klare til kamp mot Thisted. Vi spilte en veldig god 1. omgang og tok fortjent ledelsen 1-0, men utover i kampen merket vi tydelig at en 12 timers reise langt i fra er den optimale oppladning til kamp. Vi blir slitne og når da opplagte danske piger fortsetter å løpe taper vi til slutt 1-3 men ingen grunn til å henge med hodet av den grunn. Resten av lørdagen brukte vi til sosialt med en tur rundt i byen (det var fort gjort)blant annet.

Søndag er vi klare for ny innsats, det starter med fotografering av alle i den store hallen, før vi går til frokost.  Vi gjennomfører gode treningsøkter på gress, er i treningsstudio og svømmehallen for lek og oppmykning av slitne ben. Sofia og Aurora spiller kamp sammen med 03/04 da de trenger flere spillere i sin kamp mot Svenstrup, NIF jentene vinner til slutt 10-0. Det er en sliten og trøtt gjeng som møter oss på vårt faste kvelds møte.

Mandag morgen begynner vi å merke at det tar på å være på treningsleir, vi starter da med felles oppmyking/uttøying etter frokost ledet av Hennie. Etterfulgt av fotballkamp trenerne mot jentene. (3 mot 12) noe som burde være rått parti.. (som det også ble og trenerne vant 4-2). Vi gjennomfører nok en god trening på gress, etterfulgt av en liten halvtime med fotball taktikk. Jentene skifter og vi setter kursen inn i byen for Pizza og shopping før kveldens kamp mot Aabybro. Vanlig kamprutine blir gjennomført og vi føler oss klare til kamp. Merker under oppvarming at vi ikke er vant til å trene på gress.. vi har tunge bein.. Banen som møter oss er noe av det største jeg har sett, og etter nøye oppmåling viser det seg at banen er like lang men 5 meter bredere enn Ullevål.. med andre ord store rom og dekke. Det danske været lar oss også få stifte bekjentskap med den berømte vinden, noe som fører til at kommunikasjon mellom trener og spillere blir umulig. Spillet bølger frem og tilbake, og vi ser igjen mer av det vi har trent på, men når kroppen er sliten kommer også enkle feil. Når vi da tar med vinden som gjør kommunikasjon nærmest umulig (ordene bare blåser over banen) er det en mer og mer frustrert, men engasjert Rune som står på sidelinjen og roper forgjeves. Kampen bølger frem og tilbake og vi er like gode lenge men taper til slutt 2-4. vil sende en stor takk til Emma fra 00/99 som stilte opp i mål for oss, og ikke minst Karin, Inger og Selma fra 03/04 som fikk sin første 11’er kamp og spilte til mer enn godkjent. Etter kamp og middag fikk jentene en fortjent time i bassenget for lek og moro, mens den frustrerte Rune tok seg en lang gåtur før vi igjen gjennomførte et fint kveldsmøte.

Tirsdag blir nok en hektisk dag med flere treningsøkter, starter igjen med felles oppmykning i hallen, denne gangen ønsket vi også velkommen til A-lag og junior damer som ville være med, og også flere av 03/04 jentene hang seg på underveis. Jentene var ute etter revansje mot trenerne etter det sure nederlaget dagen før, og etter en tøff kamp endte det 3-3 (selv om enkelte mener det ble en 4-3 seier til jentene etter at de scoret etter at tiden var ute..) vi fortsatte med halvannen time i treningsstudio, lunsj og en treningsøkt med fotball teknikk på kunstgresset, før vi avsluttet med en runde i bassenget og tilskuere på A-lag damer sin kamp senere på kvelden. 03/04 jentene har ny kamp og vi stiller opp som hjelp representert ved Sofia og Victoria denne gangen. NIF jentene spiller en veldig god kamp mot ny dansk motstander og vinner til slutt 10-2.

Onsdag morgen var det tidlig opp for hjemreise, trøtte og slitne ankom vi Vippetangen kl. 18.30 etter en fantastisk god og morsom treningsleir.

Håper alle sitter igjen med halvparten så gode opplevelser og inntrykk som meg for da har dette vært mer enn vellykket.

Håper at enda flere (helst alle) har mulighet og lyst til å være med neste år.

Vi er i rute, og klare for seriestart, søndag 12/4 begynner jakten på de første av mange poeng denne sesongen, og sommerfuglene har allerede meldt sin ankomst hos meg. Dette blir moro!

Gleder meg til gode treninger neste uke, møt opp og vis at du vil spille.

Tusen takk for turen jenter, Frank og Kaare.

2015 er vårt år!

 

Vi er: ETT LAG

Vi er: EN KLUBB

Vi er: NORDSTRAND

 

Rune.


Samarbeidspartnere: