Treningstider: Tirsdag 19.00, torsdag 19.00, søndag 14.00 - alle på Niffen

Bronse i Arvika! :) Referat Arvika Cup 2015

Sist oppdatert 21.06.2015 kl.13.54

På ettermiddagen 11/6-15 satte 15 spente og ivrige jenter kursen til Arvika for å vise hva vi kan, og sette spor etter oss. Målsettingen var klar, vi skulle ha med en pokal hjem. Etter en knotete start med plassmangel og lån av henger (Tusen takk til Statoil Nordstrand for super hjelp) kommer vi oss litt forsinket avgårde.

Ankommer skolen vi skal bo på først ved 21.30 tiden, så det blir bare å få installert oss og hoppe til køys.

Fredag formiddag er vi klare for første kamp i gruppespillet, motstander er Langhus og vi jobber godt inn mot kampen og ønsker å få en god start. Etter en smånervøs 1. Omgang hvor spillet bølger står det 0-0 til pause. Etter justeringer og peptalk i pausen ser vi virkelig hva som bor i laget, 2 omgangen blir en oppvisning i fotball fra NIF- jentene, og når Sara virkelig bestemmer seg for å finne målformen og prikker inn 5 mål! gir vi oss ikke før det står 7-0 på blokka. En fantastisk start!

Vi benytter tiden etter kampen til å hvile, få i oss nok vann og frukt før vi senere på ettermiddagen er klare for andre kamp i gruppespillet, denne gangen er det Urædd som står på motsatt banehalvdel.

Urædd er et godt 1. Divisjons lag, og vi må virkelig jobbe hele kampen gjennom. 1. Omgang er veldig jevn, og det er sjanser begge veier. Men med god defensiv organisering og en keeper som har bestemt seg for å stenge buret går vi til pause på stillingen 0-0 her og.

2 omgangen er like jevn, men med 10 minutter igjen klarer vi å få et lite overtak, og etter en periode med godt press får vi til slutt uttelling og går opp i en 1-0 ledelse.

De siste 5 minuttene blir vi presset tilbake da Urædd jager utligning, men Julia i mål har bestemt seg og med 2 matchvinnende redninger på slutten drar vi i land seieren og er klare for A-sluttspill allerede før gruppespillet er over.

Avansementet feirer vi med grilling og lek på skolen der vi bor senere på kvelden. Heldige som vi er har vi med egen kokk (Frank) på tur som varter opp med grillspyd, salat og masse annet godt. Jentene overrasker også trener (Rune) men en flott gave (strand/solstol). En stol han kanskje burde ha brukt mere av tiden påfølgende dag i... Tusen takk jenter, gaven varmet et rørt og engasjert trenerhjerte.

Lørdag er det klart for siste kamp i gruppen, motstander i dag er svenske Rynninge som også stod med 2 seire før siste kamp.

Kampen blir veldig tett og jevn. Mye fint spill fra begge lag, og det er veldig åpent hvilken vei dette skal gå. Situasjonen blir ikke noe særlig bedre da en litt vel engasjert trener (Rune) klarer å komme på kant med dommer og blir vist opp på tribunen midt i 1. Omgang.

Kampen fortsetter å bølge, men utover i 2. Omgang ser det ut som begge lagene virker fornøyd med 1 poeng og kampen ebber ut med 0-0.

Stolte og glade jenter slipper jubelen løs da det går opp for dem at vi med 7 poeng og 8 plussmål er vinnere av gruppe b og klare for A sluttspill semifinale.

Vi reiser på stranden for å hvile slitne kropper, noen bader, leker med ball og spiller minigolf, og Rune prøvekjører stolen sin.

På kvelden drar jentene på disco for å riste løs på dansegulvet.

Det er tidlig opp søndag morgen for en historisk semifinale, merker at det er en spent gjeng som ikke er helt sikre på hva som venter.

Kjører vanlige rutiner inn mot kamp og prøver å dempe nervene og holde fokus på oss, men merker at nervøsiteten stiger jo nærmere vi kommer kampstart. Motstander i semin er Trøgstad / Båstad, regjerende mestere i 01 klassen.

Kampen spilles på finalearenaen og med godt over 100 tilskuere ( inkludert en suspendert trener ) på tribunen er der en smånervøs Nordstrand gjeng som entrer gressmatta og går ut i press fra start. Er helt på høyde i innledningen, og skaper et par halv sjanser de første 7 minuttene, men dette er en tøff motstander som tar mer og mer over kampen, og når de setter press på oss kommer sjansene tett. Vi klarer ikke å stå i mot og går på et 0-3 tap for en veldig god motstander.

Skuffelsen over å ryke i semin ligger tjukt utenpå jentene, og vi må jobbe for å ta oss inn. Vi reiser tilbake til skolen for å spise lunsj og pakke oss ut. Bygger oss opp og gjør oss klare for bronsefinale senere på ettermiddagen.

Jentene er fast bestemt på å reise seg og vi vil reise hjem med en god avslutning.

Motstander i bronsefinalen blir svenske Rynninge som vi kjenner fra før.

Vi klarer å sette press og stå etter fra start, slipper ikke Rynninge mye til i 1. Omgang, halveis ut i kampen går vi opp i en fortjent 1-0 ledelse, og bare minutter etter kan vi fort doble, men avsluttningen smeller i stolpen.

2. Omgangen fortsetter vi å kjøre, men Rynninge jobber seg mer og mer inn og de siste minuttene må vi virkelig ta frem våre defensive egenskaper. Nok en gang varter vi opp med fantastisk lagarbeid og matchvinnende redninger mot slutten.

2 minutter på overtid blåser dommer endelig av og vi kan slippe jubelen løs etter en fantastisk sterk bronsemedalje. Det er en stolt og rørt trener med en tåre i øyekroken som hyller jentene og holder avsluttningstale.

Litt senere kan vi hylle en stolt gjeng som bestiger podiet for å ta imot pokal og medalje.

Målsetningen vår var pokal, og vi reiser hjem med pokal. En meget god prestasjon av et lag i stor fremgang. Vi jobber sammen på og utenfor banen, er beviste og profesjonelle i alt vi gjør denne helgen, styrker samhold og lag. Helt klart et stort løft for hele gruppa.

Vi har gjennomført en veldig god vårsesong, og cup. Bidratt til gode og positive opplevelser på og utenfor banen. Vi er virkelig med på å sette jentefotballen i Nordstrand på kartet, og det blir lagt merke til!

En fantastisk innsats fra hele gruppa de 5 månedene vi har jobbet sammen, dette blir spennende i fortsettelsen.

De stolte bronsevinnerne til Jenter 01/02 er: Julia, Frøy, Martine, Camilla, Aurora, Hanna Olea, Bjørt, Victoria, Emilia, Sara, Thea, Sofia, Anna, Rachel og Hanna.

Ledet av støtteapparat bestående av: Sølvi, Sofia, Kaare, Frank og Rune.

Jeg velger å legge ut samlet oversikt over mål, assist og stjerner for cupen. Det ble også i løpet av cupen gitt stjerner til hele eller deler av laget.