Treningstider: Tirsdag 19.00, torsdag 19.00, søndag 14.00 - alle på Niffen

Norway Cup 2016

Publisert 07.08.2016 kl.17.36

NIF-Rælingen 0-3 (0-0)

I årets første kamp møtte vi et sterkt lag. Rælingen, som trenes av tidligere tippeligaspiller Peter Werni fra Lillestrøm, kom i fjor på 3.plass i Adidas Cup ( uoffisielt NM for ungdom )
Det var derfor en tent gjeng som var klar for kamp når dommeren blåste i fløyten på en stor og fin kunstgressbane som badet i solskinn....
Første omgang var jevn og tett. Jentene gikk til i duellene og gav ikke motstanderne ro et øyeblikk. Vi hadde tilløp til farligheter, men det ville seg ikke i det siste trekket mot mål. 0-0 til pause.
I 2.omg. ble jentene etterhvert mer slitne i varmen og vi klarte ikke å være like tett opp i duellene. Halvveis ut i 2.omg scoret Rælingen. Jentene ville så gjerne, men det ble to mål til for Rælingen før dommeren blåste av kampen.
Likevel, vi tar med oss det positive fra kampen og går på med ny giv i morgen! Sommer, fotball og vennskap er herlig!

Norway Cup - dag 2

NIF – Skreia/Kapp (Oppland) 1-2 (1-1)

Dagens kamp gikk på Ekeberg - på nytt i deilig sommervær. 1.omg.startet med at vi ble presset bakover de første 8-9 første minuttene og i denne perioden scoret Skreia/Kapp sitt 1-0 mål. Forøvrig et flott mål – innlegg fra kant og heading via tverrligger og inn....
Etter scoringen kjempet jentene seg sakte men sikkert inn i kampen og Sara var veldig nær med å utligne da hun skjøt i stanga helt oppe i krysset. Jentene fortsatte å gå i dueller og vinne baller lenger og lenger framover på banen.
Så etter ca. et kvarter scorer måltyven Sofia etter et flott innlegg av Sara – 1-1!. Vi fortsetter å trykke på – så er Sara på vei gjennom alene med keeper – keeper tar ballen med hånda rett utenfor sekstenmeteren – uten at den engelske dommeren som etter eget sigende tidligere hadde dømt i Premier League dømmer frispark – dette til store protester fra våre jenter.
Uansett, 1-1 til pause.

2.omg. starter jevnt, men på et av sine første angrep kommer Skreia/Kapp seg gjennom og scorer sitt andre mål. Kampen fortsetter å bølge fram og tilbake. Emilia kjemper seg gjennom mot deres sekstenmeter og blir tatt – igjen uten at vi får frispark i farlig situasjon – vi har ikke marginene helt med oss..
Jentene gir alt de har de siste minuttene. Vi har et frispark i farlig situasjon på hjørnet av sekstenmeteren i sluttminuttene – men det vil seg ikke. En hard og tett kamp ender med 1-2 tap.

Det var selvfølgelig skuffede jenter etter kampen som mente de hadde fortjent bedre i dag. Jentene skal ha stor ros for dagens innsats selv om det ikke holdt helt inn. Vi hviler ut og gir full innsats mot gruppens lederlag.

Norway Cup - dag 3

NIF - PK-KU Black (Finland) 0-4 (0-0)

i dag møtte vi gruppens beste lag fra Finland.
I løpet av dagen måtte dessverre tre spillere melde forfall - to pga.sykdom og en pga.skade. Det var derfor en tynn tropp som skulle møte gruppevinneren. Jentene var likevel klar for å gi alt.

1.omg. ble en kraftprøve i solsteiken. Jentene jobbet steinhardt og kjempet de finske jentene ut av stilen. Første omgang var jevn uten de helt store sjansene til noen av lagene. 0-0 til pause.

2.omg var ca.fem minutter gammel da PK-KU Black scoret 1-0. Etter dette ble våre jenter mer og mer slitne utover i kampen. Etter at Sara måtte gi seg ved pause pga.skade, måtte de som nå var på banen spille hele 2.omg da vi ikke hadde flere innbyttere.Selv om de finske jentrene scoret tre mål til gav våre jenter aldri opp å kjempe og gav alt helt til dommeren blåste av kampen. Flott jobbet av alle!
I morgen starter B-sluttspillet.

Norway cup - dag 4

16 dels-finale - B-sluttspill.
NIF-Vaaler IF(Hedmark) 2-0 (1-0)

...

Så kom seieren! Herlig!

1.omg. startet jevnt med stillingskrig mellom to lag som så gjerne ville vinne og fortsatt være med i NC. Sakte men sikkert vant våre jenter flere og flere dueller, og spillet foregikk stadig oftere inne på Vaaler sin banehalvdel. Så midtveis i omgangen får Sofia et flott gjennomspill i bakrommet. Ballen spretter en gang - keeper kommer ut - og fra over tjue meter smeller Sofia til ballen med utsiden av foten og vristen - ballen går i en perfekt bue over keeper og i mål. 1-0! Et knallmål! Resten av omgangen er jevn, med et lite overtak til våre jenter. Tiril har imidlertid full kontroll på det som kommer av halvsjanser fra Vaaler.
2.omg. starter med et overtak til oss. Hele forsvarsrekka spiller kontant og godt, midtbana vinner viktige dueller og våre spisser beveger seg godt. Hanna Olea er nær å sette en retur fra keeper i mål, Sara har en farlig corner som smeller i stanga og Emila har et skudd som smeller så hardt i stanga at den sikkert står og rister enda. Vaaler prøver seg det de kan på slutten, men det blir aldri helt farlig. Helt på slutten av kampen lobber Emilia ballen nydelig over keeper fra ca. 20. meter - Sofia forfølger ballen som er på vei mot mål - og knaller ballen og oss til 8 dels-finale i morgen! 2-0!

Stor jubel i hele gjengen og vi gleder oss stort til 8 dels-finalen i morgen mot Oppdal IL!

Norway Cup - dag 5

8 dels-finale - B-sluttspill
NIF-Oppdal IL 0-3 (0-2)

...

Vi møtte et meget fysisk sterkt Oppdal lag. Det var knallharde dueller fra første spark på ballen. I løpet av 3-4 minutter midt i første omgang er vi uheldig med spretten på ballen på den ujevne banen ved to anledninger - og begge gangene scorer Oppdal. Sånt skjer - men vi ville ikke gi opp. Sara er gjennom fra skrått hold to ganger med treffer ikke skikkelig med avslutningene. Emilia har også et skudd som ikke treffer helt. I motsatt ende av banen gjør Tiril noen strålende redninger der hun hiver seg inni både ball og motstander. Strålende keeperspill. Sara må dessverre ut med en hodeskade rett før pause og kunne ikke spille mer.0-2 til pause.

2.omg ble en like hard batalje, men vi klarte dessverre ikke å skape så mange farlige sjanser. Istedenfor var det Oppdal som helt på slutten scoret sitt tredje mål.

Sara ble etter kampen hentet med ambulanse og kjørt til kontroll.
Det ble konstantert hjernerystelse slik at hun selvfølgelig må ta det med ro framover.

Dermed var årets Norway Cup over. Selv om det har vært noen harde kamper med få innbyttere, har jentene stått på og aldri gitt opp.Imponerende innsats av alle! Synd med sykdom og skader underveis. Sånt skjer dessverre. Det har alt i alt vært noen flotte sommerdager med fotball og samhold i sentrum. Vennskap med lagvenniner og nye vennskap med andre man treffer i løpet av dagene på sletta er noe som hører Norway Cup til.
Sommer, fotball, vennskap. Herlig!

Epilog
To av lagene som var i vår gruppe vant finalene i både B og A-sluttspillet. Skreia/Kapp vant B-finalen og finske PK-KU Black vant i dag A-finalen. Altså ingen walkover gruppe vi havnet i - men artig å måle krefter med de beste lagene:)