Infomøte Tor.17/12, sportslig utvalg informerer junior 2/3 om opplegget fremover !

Begge lag ut i semi

Sist oppdatert 24.06.2014 kl.13.51

Da ble det exit i semi for NIF1 og NIF2 i årets Lyn Vinterturnering. NIF2...

fikk en straffe mot seg i siste spilleminutt i ekstra omgangen mot Bærum2, tap 1-0.

NIF1 møtte  Hønefoss og det ble en kjedelig fotballkamp. Innsatsen til gutta våre var ikke på topp, skulle tro de kom rett fra julebord !!!
En forsvarsmiss  3 minutter før slutt og deres raske spiss kom alene og Hønefoss vant 1-0.

Takker Lyn for et knirkefritt bra arrangement, med bra bane og tilhørende fasiliteter.

NIF1-Bærum 1,   3-4 (1-3)
En toppkamp på Kringsjå Lørdag kveld mot et fantastisk bra Bærumslag som vant knepent......4-3. Det var kun en liten ting......., NIF1 var faktisk bedre !!!
En topp underholdende kamp av høy klasse, imponerende to bra lag.
NIF1 hadde noe å revansjere etter et surt 1-målstap i Sandvika tidligere i år.

Bærum gikk hardt ut og presset på i starten av kampen. De er meget giftige i siste ledd, tre bulldosere som peiser på hardt og effektivt. Og som vi vet er de suveren epå dødballer. De skaper kaos foran mål, er meget duellsterke og gikk opp i 1-0 ledelse. Så var vi litt heldige på en corner hvor keep hadde ballen i henda, men over målstreken, 1-1.  NIF dominerte nå midten av omgangen. Så et nytt Bærumsangrep, med full styrke, perlespill og perlemål, 2-1. Bærum hadde spillet siste del og la på til 3-1, som var stillingen til pause.
2. omgang ble NIF sin omgang. Det ble en skikkelig krig hvor vi måtte ofre litt i duellene for å vinne over disse sterke bærumsguttene.
Så kom vårt fineste mål som startet ved midtbanen med pasningsspill mellom "nesten alle våre spillere", en bra lang tur rundt på Bærums halvdel, "fra den ene, til den andre" og tilslutt elegant i mål ,ved Markus. Mønsterangrep deluxe!, 2-3.
NIF dominerte fortsatt omgangen noe gutta kjente på kroppen. Med kun en innbytter gjorde gutta en kjempeinnsats. Igjen fikk Bærum et mål og gikk opp til 4-2.
NIF presset effektivt, begge lag var slitne, men NIF skapet mest. Emil ble felt, og straffe, som Per feide inn i buret, 4-3.  Men, for sent, kampen slutt.
Grattis til Bærum. Vil vel påstå at dette var en av de beste 99-kampene så langt i år !
Dette vil vi se !

Vi får vel håpe på et "snarlig" gjensyn !!!

Ellers vil vi få takke fru Berg som på eksemplarisk vis hadde lest sine notater i løpet av dagen, og vi alle håper det gikk bra med overraskelsen til dommeren, som et plaster på såret, mens Hr. Berg serverte i årets julebord hos NTHIUHEU ,  70 damer og 3 gutter,  i bytte mot ernæringsfysiologiske notaer som vi kan benytte i vårt kostholdsprogram fremover.

Første kamp NIF 2 - Ready 1 kl 1435
Noen var på plass når de skulle noen kom slentrende litt etter oppmøte tiden? Er det gutta eller er det foreldrene som ikke kan klokka???
Ihvertfall så fikk vi igang en bra innstilling i garderoben og dagens 3 viktigste ord skulle være KONSENTRASJON - INNSATS - KOMMUNIKASJON
det vi ihvertfall var enige om var at seieren i NIF bredde cup ikke skulle være ett blaff og da mot andre laget til dagens motstander.
Men...... garderobe og kamp behøver ikke være det samme.
Kampen blåses igang og vi er helt på høyde og har til tider overtaket i kampen. Vi sliter med posisjoneringen og balansen vår og slipper de unødvendig lett til ved flere tilfeller. Det er allikevel vi som har kampens første avslutning på mål men rett i keepers hansker. Vi ligger lavt og midtbane leddet er ikke i vinkel slik vi ønsker og gir Ready rom foran vårt forsvar. Men en god keeper og uheldige og unøyaktige spillere på de mørkeblå gjør at kampen ser ut til å gå til 0-0 ved pause.
Men neida........ I siste ordinære spilleminutt blir Æli lagt i bakken og Jonas scorer, men dommer velger straffe.
HP får æren og går frem og setter elegant på keepers høyre side. Utagbart helt nede ved stolperoten.
1-0 til pause var bedre. Ready er ett ballbesittende lag og prøver å være kreative og trille rundt og gjennom leddene våre. Vi ønsker mer og tøffere press på ballfører og gi de mindre tid.
Vi spiller en bedre andreomgang og Æli er igjennom alene flere ganger uten å overliste keeper
Ready får sine muligheter mot slutten av omgangen og vi har blant annet en klarering i egen stolpe og Martin rydder opp ved ett par anledninger med veldig gode involveringer. Store deler av andre omgang har vi ok kontroll men det er også en del feilvalg og ukonsentrasjon.
1-0 da dommer'n blåser synes ihvertfall vi var fortjent.

Til andre kamp kl 1935 mangler vi to spillere, Joachim og Jacob begge ute med skade. Håper de er klare til søndagens kamper.
Vi møter ett hjemmelag med også som Ready ett ønske om å trille ball i laget men nå hat vi kommet oss bedre med i kampen og gir de lite rom og dårlige arbeidsforhold. Vi har ting vi kan sette fingeren på men spillet er bedre og mer presist enn i første kamp og vi har mange flotte overganger rett etter ballgjennvinning. Via midt og ut på kant.
Det eneste som mangler er å få presise og giftige nok bevegelser foran kassa. Vi "lukter" ikke godt nok og ser litt på det som skjer.
Ut av intet går, ifølge han selv, HP med seg en ball dom ser ut som en sleip dragning og høyre venstre 2 ganger og spiller og keeper er borte og 1-0. Gutta jubler sidelinjen jubler og det varmet vel på lekterne også.
Tilsynelatende full kontroll og har ballen mest ut omgangen.
Pausen ble brukt til noen små korrigeringer og vi startet andre omgang med laget slik vi justerte det de siste 5 i første og fikk en veldig god midtbane som til stadighet rev og slet i Lynspillerne og gjorde det til en dårlig dag for gutta fra Kringsjå.
Vi produserer mange gode gjennomspill og spesielt Æli og Sigurd kom på mange gode løp og bare en lang tå eller en keeper eller en litt slapp touch gjorde at ikke denne kampen kunne vært avgjort iløpet av de første 10 i andre.
Gudskjelov skulle også Æli få igjen for strevet sitt og de mange km med løp han hadde gått på da han ble fint fremspillt og kom alene med keeper litt skrått fra vår venstre side og vippet ballen elegant over en kavende Lynkeeper og inn til 2-0. Det var ihvertfall varmende for alle fra Høgda. Og det med godt tak i kampen og selvom Lyn måtte sette inn en 1 lagsspiller så var følelsen god for at vi skulle ro dette i land.
Da kommer dagens inngripen. Unge Hr Dreyer bestemmer seg for at ett par Lynspillere skal få kjenne på hans fart og styrke og takler direkte på ball i egen 16, følger så opp med en herlig takling til rett utenfor 16. Han hadde bestemt seg og godt var det at Lyngutten ikke prøvde seg da hadde nok han også dinglet med ballen 5 m opp i nettveggen på siden av banen.
Men det var Lyn som skulle få siste stikk i kampen, da de på ett frispark satte oss litt ut av balanse og "sleivet" inn en redusering fra 18-19 m. Men for Lyngutta betydde det at de hadde avansert til semi på bekostning av nevnte Ready.
Vi dro iland 2 seire og er sånn sett fornøyd med poengfangsten. Men må fortsette progresjonen vi viste i de to kampene for å kunne hevde oss i semifinalen og en evt finale imorgen ettermiddag.

Takk for spennende fotballørdag gutter.
Kjell Erik

Ellers har NIF3 spilt treningskamp mot Skeid3:
Nordre Åsen
Skeid3 - NIF3 1-0 (1-0)
NIF3 gikk på et tap mot et til tider hardtspillende Skeid3 på Nordre Åsen søndag kveld. Med 10 høvelig friske og to halvsyke spillere var det lite rom for spillermessige endringer underveis.
Skeid3 scoret 10 min. ut i første omgang. Omgangen sett under ett var relativt jevnspilt, men Skeid var tøffere og mer kontante enn gutta våre. I andre omgang ble vi spilt mer bakpå, og evnet ikke gjøre nødvendige kontringsløp. Keeper Andreas Amundsen (NIF2001) holdt oss inne i kampen med en rekke gode redninger. Det hele endte som en kamp hvor gutta våre kun i perioder fikk vist hva som bor i dem. Vi ser frem til revansj på Niffen før seriestart.

NIF1-Skeid1, 4-1
Nif 1 spilte sin første kamp mot Skeid. Vi spilte en solid kamp hvor bakre firer sto best frem.
1. omgang ble spillemessig ganske jevn, men vi hadde de beste sjansene. Skeid var best på midten, med to-tre sjappe gode tekniske spillere, men de kom ikke til de store sjansene. 0-0 ved pause.
2. omgang ble dominert av NIF, mulig også fordi at Skeid byttet litt mannskap. Vi satt sikkert inn etter en ,med Daniel ,Markusx2 og Emil.  De fikk en redusering på straffe, men det var på andre forsøk. Vemund hadde en feberredning på den første straffen som dessverre måtte taes på nytt pga. for tidlig retur av spillere.  Ellers fikk vi roet ned fru Berg som setter kampen skulle vente på Storo-senteret for å "ta" linjedommeren !!!   FairPlay reglene er trykket opp !