Stabæk Elite - Nordstrand 2-4

Publisert 20.11.2015 kl.23.14

Etter en fantastisk sesong sportslig for 2002-guttene, fikk man et meget solid punktum på sesongen mot Stabæk på Nadderud.

Allerede i garderoben før oppvarmingen merket vi at gutta var skikkelig påskrudd og motiverte til å prestere godt mot det som antakeligvis er ett av Nordens beste 2002-lag. Det samme fokuset beholdt gutta gjennom oppvarmingen, og oss trenere stod med følelsen av at dette kunne bli en flott kveld for NIF 02!

Kampen åpnet tett og jevnt, med et lite overtak til Stabæk. Deretter bølget det litt frem og tilbake, og etter litt rot i egne rekker gikk Stabæk opp til 1-0. Ikke lenge før pause rullet Nordstrand opp et flott angrep som endte med at David fant Herman på et fremragende løp fra midtbaneposisjon, og vår midtbaneelegant smalt ballen i lengste hjørne fra 20 meter. 1-1! Men rett før pause fikk Stabæk gå opp uhindret på en corner, og headet inn 2-1.

I den nevnte pausen fikk spillerne roet seg litt ned, og vi fikk tydeliggjort for gutta hvordan strukturen spesielt på midtbanen skulle se ut. Dette kunne vi snu!

De første ti minuttene av andreomgangen var preget av et massivt trykk fra Nordstrand som dessverre ikke ble utnyttet i form av scoringer, men vi så tendensene til en heltent, fokusert og rolig gjeng. Og med ro og tålmodighet kom til slutt utligningen: Edward banket ballen bak Stabæks keeper etter et godt ettertykk og høy gjenvinning. 2-2 og like langt.

Etter 2-2 tok Nordstrand soleklar kontroll over kampen, og Stabæk fikk ikke til mye fremover. Strukturen i laget var langt bedre enn i førsteomgang og innsatsen var upåklagelig. Denne kampen ville gutta virkelig vinne. Da passet det godt at Edward var våken og god da han kom alene med keeper med en sprettende ball. Edward kom først på ballen med hodet, og Stabæk-keeperen meide ned Nordstrand-angriperen. Straffe!

Straffen ble tatt av Jacob, og selv om keeperen var etter ballen, stod det 3-2 til Nordstrand med bare to minutter igjen å spille. Og med alle mann i angrep for Stabæk, benyttet David og Edward seg av sjansen til å kontre inn 4-2, med Edward som scoret alene med keeper.

Alt i alt en meget fortjent seier og bunnsolide prestasjoner fra absolutt alle som var på banen for Nordstrand tirsdag kveld!