NIF-Østsiden 3-2 (1-2) etter snuoperasjon!

Sist oppdatert 15.05.2014 kl.0.00

En snuoperasjon av de sjeldne! Et Nordstrand midt på treet kapret 3 poeng i sluttminuttene mot Egil Rogers gamleklubb.

Nordstrands lag: Rúnar Sigríksson - Eirik Gunnesen (Jonas Rødfoss 45), Ejup Etemi, Eivind Thoresen, Andreas Karlsson - Petter Nyhus (Joachim Wøhni 60), Marius Semmerud Berg, Johan Möller - Jørgen Krogh Ankerstad, Cato Vonheim, Trond Ingebretsen (Magnus Nyborg 80).

Østsidens lag: Marius Svendsen - Fatos Berisha, Magnus Nordbrøden, Martin Stafseng, Joe Lunde - Kristoffer Lågeide, Mak Dizdar, Jørgen Magnussen, Stian Bendiksen (Miran Mahmutcehajic 73)- Mats Olavesen, Jacob Hegre.

Kampen startet forsiktig, og ingen av lagene fikk til noe særlig før det var spilt 10 minutter. Cato ble spilt gjennom og kunne avsluttet, men spilte tversover til debutant Johan, som ikke fikk helt kontroll på ballen. Det endte med corner, som Andreas headet rett på keeper.

Etter 22 minutters spill kom Østsiden til en god avslutning fra venstresiden. Rúnar reddet mesterlig, men klarte ikke å få ballen langt nok unna, og Østsidens # 13 Jacob Hegre satte returen i forholdsvis tomt bur. 0-1.

Før Niffens eminente speaker rakk å formidle budskapet om kampens første scoring, ble # 13 Hegre spilt helt alene gjennom, og med en av århunderets kroppsfinter sendte han Rúnar på rumpa, og plasserte ballen i det åpne målet. Det kan nok stilles spørsmålstegn ved Nordstrands bakre firer her, men det skal jeg ikke gjøre da jeg ikke har et eneste defensivt fiber i kroppen. 0-2.

Det roet seg noe etter Østsidens to raske scoringer, men etter 37 minutter fikk Nordstrand fart på sakene. Petter slet seg fint fri på midten og spilte vegg med Cato. Avslutningen gikk dessverre i stolpen, men Nordstrand opprettholdt trykket og fikk etterhvert et frispark fra høyre. Johan slo mot bakerste stolpe, der dukket Eivind opp og headet vakkert i motsatt hjørne, i stolpen og inn. 1-2.

Østsiden ledet fortjent til pause, men Nordstrand kom mer og mer med utover i omgangen, og det var godt med en redusering. Eirik måtte ut med skade i pausen, Jonas inn.

Jeg har ingen notater fra andreomgang før spilte 82 minutter. Det kan tyde på en forholdsvis kjedelig periode for den jevne publikummer. I det 82. minutt kom det forfriskninger. Johan spilte Jørgen fri på høyrekanten, Jørgen la inn på førstetouchen og inne foran mål dukket Joachim opp og dundret ballen i mål fra kort hold. VAKKERT fra det berømte JJJ-angrepet. 2-2.

I det 86. minutt klarte ikke Østsiden å klarere et Nordstrand-forsøk, Cato fintet skudd i returrommet og la i stedet ballen nydelig over Østsidens forsvar mot bakre stolpe. Der kom Andreas i full fart, tok med seg ballen på brystet og banket den i nettaket. Nok et vakkert angrep, og en deilig avslutning på en litt rar kamp. 3-2.

Kampen ebber ut med et visst press fra Østsiden, men de får ikke til noe særlig. Eivind Thoresen pådro seg en strekk mot slutten. Andreas gikk inn på stopperplass, Jørgen ned på høyreback og Eivind la seg haltende mellom forsvaret og midtbanen.

Selv om det ikke har stått noe om Ejup i kampreferatet, var han banens gigant, spesielt i 2. omgang. Gratis runde på Tempest ved neste korsvei. 5 av 5 på PepperBørsa, gratulerer!

Sånn ellers kan jeg legge til at Hvalen ikke lenger vil bli kalt Hvalen. Trenerlegenden Vestre har godkjent dette, og sa at "Hvalen har slanka seg no, fått så mange kampa".

Neste hjemmekamp er mandag 23. mai mot Fredrikstad 2.