Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Oppstart av e-sport-pilot

Sist oppdatert 17.02.2022 kl.14.12

Onsdag forrige uke møtte 11 forventningsfulle gutter opp i Nordstrand Arena for å bli kjent med sine framtidige e-sport-kamerater.

Oppstart av e-sport-pilot

Med seg hadde de fullt gaming-utstyr, og samlingen startet med å koble de 11 PCene opp mot hverandre. Gutta utvekslet gamertags, fikk en introduksjon til de to utvalgte spillene, Overwatch og Rocket League og fikk prøve å spille på lag sammen.

Mens gutta koste seg med spillingen, planla foreldrene hvordan våren skal organiseres. Opplegg for fysisk trening og e-sport-coaching, bestilling av treningsdresser, deltakelse på e-sport-arrangementer og sponsorarbeid ble diskutert i den engasjerte foreldregruppa.

- Vi er så fornøyde med å endelig være i gang, dette har vi ventet lenge på. Vi var litt spente da dette er en helt ny erfaring for klubben, men alt gikk helt knirkefritt. Det tekniske fungerte, og gutta var i gang med det samme, sier Siri Lader Bruhn, som har vært en av initiativtakerne til dette. Det er mange paralleller mellom e-sport og mer tradisjonelle idretter. Aktiviteten krever fysisk utholdenhet og mental styrke, lagånd og samarbeid er avgjørende for å lykkes, det konkurreres i serier og cuper, og publikum følger med og heier på sine lag.

- Og en annen viktig parallell er at det i breddesammenheng er en aktivitet som er avhengig av foreldreinnsats og dugnadsjobbing. Nå ser vi fram til en spennende vår hvor vi skal gjøre oss mange erfaringer, før vi forhåpentligvis starter et permanent tilbud fra høsten 2020, avslutter Siri Lader Bruhn

e-sport-2

En herlig gjeng på første trening