Junior reddet flause mot tabelljumboen

Sist oppdatert 02.09.2016 kl.11.17

Da det så som verst ut for Nordstrand kom Magnus Aaløkken inn fra benken, juniorlagets toppscorer fortsatte heldigvis i samme spor for A-laget.

Magnus Aaløkken scoret hat-trick på 15 minutter mot Røa

NIF tok oppskriftsmessig ledelsen ved jubilant (200 A-kamper) Trond Ingebretsen etter 7 minutter. Isaac Kankani drar seg rundt på høyresiden og skyter, skuddet blir blokkert men fanges opp av Ingebretsen som banker ballen i nettaket. Etter 19 minutter får vertene et hjørnespark, her sover Nordstrand totalt, Røa utnytter gjestenes sløvhet og får upresset sette innlegget i mål bak Bjørn Ruud.

Ett bak til pause
Som om ikke dette var nok tar også Røa ledelsen etter 35 minutter til stor forundring fra de tilreisende tilskuerne. En lang ball blir slått opp, en misforståelse i gjestenes bakre ledd gjør at en av Røa spissene kommer alene med Ruud, her gjør han ingen feil og sender vertene i 2-1 ledelse. Ett minutt før pause blir Nordstrand snytt for et soleklart straffespark når Usman Shakoor regelrett sparkes overende bakfra, men kampens hovedleder vinker spillet videre. Pauseresultatet er derfor 2-1 til Røa.

Nordstrand endrer formasjon til 4-3-3 i pausen for å få mer trøkk på vertenes bakereste ledd, dette skulle vise seg å fungere meget godt. Etter 58 minutter slår Petter Nyhus et nydelig innlegg som i praksis alle de tre NIF spissene kan sette i mål, det er til slutt Kenneth Brendryen som får æren av å avslutte angrepet, det gjør han på helt riktig vis ved å sette pannebrasken til. 2-2.

Vendepunktet
Etter 75 minutter slår nevnte Brendryen Isaac Kankani på nærmest åpen mål, spissen velger dessverre to berøringer og dermed klarer en Røaspiller å kaste seg foran avslutningen. Like etterpå kommer vendepunktet. Nevnte Kankani går ut og inn kommer juniorlagets storscorer Magnus Aaløkken, han bruker ikke lang tid på å markere seg. Bare minuttet etter at han er kommet inn får han en ball midt på motstanders halvdel, han velger å sette fart mot en av Røaforsvarene, tempoforskjellen er stor og Røaspilleren har inget annet valg enn å bruke ulovlige midler for å stoppe den unge NIF angriperen. Frisparket på hjørnet av 16-meteren tar Ingebretsen seg av og den slås perfekt og direkte i mål til 2-3.

Bare fem minutter senere er Aaløkken på farten igjen. Jorge Matos slår en fin lang ball i bakrom, Aaløkken utfordrer nok en gang en av Røaforsvarene på farten. Ingen klarer å følge han og han ender alene med keeper, gjør selvsagt ingen feil og øker ledelsen til 2-4. Etter dette går lufta ut av hjemmelaget og NIF tar over hele showet. Aaløkken bredsider først inn en ball fra Brendryen til 2-5 før Jaskarn Singh får æren av å score Nordstrands sjette når han smeller til fra 7 meters hold.

Aaløkken med den siste spikeren
Spikeren i den berømte kista får selvsagt Aaløkken æren av å sette. Remi Memsihi løper fra alt og alle i Røas bakre rekker før han kikker opp og ser at Aaløkken står umarkert fem-seks meter fra vertenes mål, innlegget er perfekt det er også avslutningen til Aaløkken og dermed har han satt sluttresultatet til 2-7.