Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Idrettslagene trenger mer strømstøtte

Publisert 15.09.2022 kl.13.43

Nordstrand Idrettsforening støtter kravet fra Idrettsforbundet om at Stortinget må styrke strømstøtte-ordningen til idrettslagene. Skyhøye energipriser setter økonomien under press for mange, også for Nordstrand Idrettsforening og Nordstrandhallen. 

Idrettslagene trenger mer strømstøtte

Onsdag 14. september gikk idrettspresident Berit Kjøll ut i media og slo alarm på vegne av idrettsbevegelsen. De økende energikostnadene setter mange idrettslag i en svært krevende situasjon, og daglig hører vi historier om klubber som risikerer å måtte stenge ned idrettsanleggene sine på grunn av skyhøye regninger til oppvarming. 

Nordstrand Idrettsforening opplever også hvor krevende denne situasjonen er. Det er særlig to forhold vi nå merker svært godt. Det første er at strømutgiftene i Nordstrandhallen er mer enn doblet, selv med strømstøtte fra myndighetene. Det viser at dagens strømstøtte-ordning ikke er tilstrekkelig. Det andre er at det ikke gis noen støtte til anlegg som varmes opp med gass, slik vårt kunstgressanlegg gjør. Gassprisene har som kjent også skutt i været. 

På toppen av dette kommer økende renter og høy generell prisvekst på varer og tjeneste, noe som utgjør en stor belastning på et idrettslag som eier et idrettsanlegg, slik vi gjør. 

En av våre naboklubber, KFUM, varslet denne uken at de må sette opp treningsavgiftene for å møte de økende kostnadene. Det er et tiltak styret i det lengste ønsker å unngå i Nordstrand Idrettsforening. Klubben har de senere årene opplevd en positiv vekst både i antall medlemmer og aktiviteter. Vi har klart å holde treningsavgiftene uendret over flere år, blant annet fordi vi har klart å rekruttere flere inn i klubben. Dette er en utvikling vi svært gjerne vil skal fortsette, til det beste for alle i klubben og hele lokalmiljøet vi er til for. 

Styret vil derfor ta et initiativ overfor byråden for kultur, idrett og frivillighet i Oslo, med håp om at kommunen vil diskutere andre løsninger med oss som kan være bra, først og fremst for alle barn og ungdom i nærmiljøet vårt, som trenger gode og tilgjengelige fritidsaktiviteter.

Les også Idrettsforbundets kronikk: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2022/apne-idrettsanlegg-krever-politisk-vilje/