Sesongen er i full gang!

Publisert 27.09.2021 kl.15.56

Damelaget har nå kommet godt i gang med sin sesong i 1. divisjon, og har så langt spilt tre seriekamper.

NIF-Gjerpen 22-29
Årets første hjemmekamp og sesongåpning ble spilt mot Gjerpen. Gjerpen har tydelig uttalt at det som gjelder for dem i år er opprykk til Rema 1000-ligaen. Vi gikk derfor inn i den kampen med visshet om at dette kunne bli tøft. En kamp hvor vi hadde alt å vinne, og ingenting å tape.

Kampen ble som forventet tøff. God motstand kombinert med litt startnerver gjorde at Gjerpen styrte store deler av kampen. Det endte i et 7-måls tap. Men ser man på resulatetene Gjerpen har hatt i sine neste kamper, ser det ut til at vår prestasjon mot dem ikke har vært så halvgæren likevel.

Ekstra gøy var det at nesten 300 tilskuere hadde tatt turen til hallen for å støtte jentene!

Randesund-NIF 33-34
2. runde i serien ble spilt borte mot Randesund. Sett i lys av fjorårets sesong, dro vi til den kampen med en tydelig forventning om seier. Jentene startet forrykende og gikk kjapt opp i en 5-måls ledelse, men Randesund viste at de ikke ville bli kastet rundt med og jobbet seg sakte men sikkert inn i kampen igjen. 2.omgang startet på samme måte som 1.omgang. Vi rykker i fra - og har mulighet til å "drepe" kampen. Noe vi ikke makter. Randesund kommer igjen tilbake, og siste halvdel av 2.omgang blir en spennende affære. Randesund utligner til 33-33 med 20 sekunder igjen på klokka. Hvorpå vi legger vår siste time out.

En time out som fungerer, og Hanne Aasgaard setter vinnermålet med 2 sekunder igjen av kampen.

Statistikken vår med seiere på bortebane, holde vi fortsatt gående. Og med sesongens første 2-poenger, ble bussturen hjem søndag kveld litt lettere å ta.

NIF-Haslum Bærum Damer 22-20
Andre hjemmekamp for året, og Haslum sto på motsatt halvdel. Sist sesong vant Haslum med 9 mål, og etter en seier og et tap mot dem i oppkjøringen, hadde nok Haslum et lite favoritt-stempel på seg. Vi vet også at vi har hatt litt vansker for å sanke poeng på hjemmebane, men lysten til å bryte den trenden er blitt større og større hos jentene.

De første 20 minuttene av kampen viste at jentene ønsket dette. Gjennom solid forsvarspill og en god keeper bak i mål, jobbet vi oss opp i en 13-5 ledelse. Deretter får vi en overtallsperiode som vi taper - noe som preger oss resten av omgangen. Hvor Haslum spiser seg innpå. Til pause sto det 13-9.

Med fornyet tro gikk Haslum ut i hundre i 2.omgang. Hvorpå lagene fulgte hverandre tett hele veien. For vår del manglet vi litt rytme og flyt fremover på banen, men heldigvis holdt vi nivået oppe i forsvar. Og Benedikte fortsatte å plukker baller som kom mot henne.

Jentene viser styrke og vilje til å dra seieren i land. Sesongens andre 2-poenger ble innkassert - og det på hjemmebane!

Førstkommende onsdag er det 1/8-dels finale i NM mot Tertnes.

Neste hjemmekamp i serien er 24. oktober mot Fjellhammer. En kamp vi gleder oss til, og ser frem til. Nærmere et lokaloppgjør kommer vi nesten ikke, og gleder oss til å se alle i blått og hvitt på tribunen