Nordstrand tredje best i Norden!

Publisert 10.01.2024 kl.16.17

I romjulen deltok Nordstrand J2010 i Norden cup i Gøteborg. Turneringen arrangeres i år for 20. gang og titulerer seg selv som et uoffisielt nordisk mesterskap. Den består kun av inviterte lag som har prestert godt i hjemlige serier og cuper.

Nordstrand J13 vant Peter Wessel cup i 2023 og fikk derfor invitasjonen som ett av 18 lag fra Island, Finland, Danmark, Sverige og Norge.

Nordstrand var i pulje med Helsinge Atlas fra Finland og Skuru og Kärra fra Sverige. Første kamp mot Atlas var preget av nerver og trøbbel med uvant klister på ballen og dermed en del tekniske feil og ikke helt flyt i angrepsspillet. Nordstrand tar likevel en kontrollert seier 19-16 og er godt i gang etter noen fridager i julen. Mot Skuru i kamp to blir det grei skuring ☺️ og NIF vinner 18-13 og er klar for kvartfinale allerede før siste kamp mot arrangørlaget Kärra. Kampen blir en ren gruppefinale og Kärra er et seiersvant lag med seiere i flere svenske cuper på cv-en. Gruppefinalen blir jevnspilt, men Nordstrand ligger foran med 3-4 mål stort sett hele veien. På slutten klarer likevel Kärra å komme kun ett mål bak, men Nordstrand holder hodene kalde og sikrer seieren 18-16.

I kvarten står Hammarby på motsatt banehalvdel. Heltente Nordstrands-jenter går ut i et forrykende tempo og paralyserer Hammarby fullstendig. NIF går til pause med 8-målsledelse og andre omgang blir en transportetappe hvor NIF cruiser inn til seier 18-9 og dermed semfinale i Norden cup som første Nordstrands-lag noensinne!

Tidenes beste j13-lag motstander i semi
I semifinalen møter NIF igjen Stockholmslaget Täby. Det er samme lag NIF tapte mot i semifinalen i Partille cup og et lag som aldri(!) har tapt en eneste kamp, til tross for at de også spiller en årsklasse opp i hjemlig serie. Laget omtales i svenske medier som antagelig tidenes beste j13-lag og vinner stort sett alle sine kamper med kalassifre. I puljespillet i Norden cup har de i gjennomsnitt vunnet kampene sine med 20(!) mål og scoret mer enn 30 i alle kamper. En formidabel motstander som spiller offensivt forsvar og kjører høyt tempo i kontra og angrep. Ikke ulikt Nordstrands spillestil. Dessverre får NIF en uheldig start med en tidlig, billig utvisning i mot og noen stangskudd og straffebom. Dermed står det 1-7 på tavla etter 7 minutter og det skal vise seg å bli umulig å hente inn. Jentene kjemper seg likevel tilbake i kampen og gir Täby motstand hele veien. NIF klarer uavgjort i andre omgang, men kampen ender 20-12 og Täby går fortjent videre til finalen hvor de vinner 32-25 mot Skanderborg fra Danmark. Nordstrand og Skanderborg er de eneste lagene som har tapt med mindre enn 14 mål mot Täby i hele turneringen.

Bronsekampen
I Norden cup spilles det om alle plasseringer fra 1 til 18 og Nordstrand skal dermed ut i bronsefinale mot Önnereds for å kåre bronsevinner. Nok et sterkt, svensk lag med offensivt fysisk tøft forsvar og høyt tempo i angrep. Önnereds har studert NIF nøye og starter blant annet kampen med frimerke på NIFs back Aurora (som for øvrig fikk frimerke mot seg i 4 av 6 kamper). Dette løser Nordstrand veldig godt i første omgang og går til pause med en trygg 6-målsledelse. I andre omgang klarer svenskene sakte men sikkert å spise opp forspranget og noen minutter før slutt er ledelsen til NIF nede i 2 mål. I løpet av de siste to minuttene blir NIF avblåst veldig raskt for passivt spill flere ganger og 30 sekunder før slutt klarer Önnereds å redusere til bare ett mål bak på stillingen 16-15 og det koker godt på tribune, benk og bane i intime Kärra sportshall. Nordstrand klarer likevel å holde buret rent de siste 30 sekundene og blir bronsevinner av Norden cup og tredje beste lag i Norden!

De andre norske lagene i topp ti ble Vestby på 6. plass og Rival på 10. plass.

Nordstrand J2010
Nordstrand j2010 består av 45 spillere og 8 trenere. Laget har fire lag i Regionserien i j13 og ett i j14. To av lagene er i a-sluttspill og to lag er også i 1/8-finale i Mobile Regionscupen. Følg oss på https://www.instagram.com/nordstrand.j2010.

Se video av Eline med et viktig mål etter fint spill i bronsefinalen mot Önnereds. Kilde: handbollplay.se