Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Herrelaget og juniorlaget med et spennende samarbeid

Publisert 21.06.2020 kl.19.29

Vi ønsker også å bli bedre kjent med herrelaget og det spennende samarbeidet med junior gjennom Johannes og Tore

Herrelaget og juniorlaget med et spennende samarbeid

Etter Johannes Hippe sitt første år tilbake i Nordstrand, som spillende trener for herrelaget, ønsker vi hans tanker om det som har vært, er og kommer. I samarbeid med hovedtrener for juniorlaget, Tore Sandven, skapes det virkelig spennende fremtidsutsikter for klubbens yngre guttespillere.    

  • Johannes, hvordan har det første året som trener for håndballherrene vært?

Det første året som trener har vært lærerikt og utfordrende. Det har også vært en glede å returnere til Nordstrand IF etter mange år «borte». Jeg har brukt tid til å tilpasse meg rollen, bli kjent med laget og klubben, og til å stake ut kursen for hva vi ønsker å skape sammen. Ønsket er at jeg kan bruke det jeg har lært inn i neste sesong.

Kort oppsummert var forrige sesong preget av en rekke oppturer og særdeles fine øyeblikk, med flere fine kamper. Jeg synes også at vi som lag utviklet oss hele tiden, selv om vi selvfølgelig har mye å jobbe med. Samtidig har det også vært nedturer og utfordringer, som vi forsøker å lære av. Sesongen fikk også en brå slutt som ikke så mange hadde sett for seg.

  • Hvordan fungerer samarbeidet mellom herrelaget og juniorlaget?

Johannes
Å skape et bedre samarbeid mellom herrelaget og juniorlaget har vært sentralt for oss denne sesongen. Personlig opplever jeg det som at dette samarbeidet nå fungerer veldig godt. Vi har god dialog og kan dele erfaringer og utfordringer sammen. Tore og Chris spiller en viktig rolle i dette og er slik jeg ser det svært sentrale ressurser for klubben.

Det har også vært viktig for samarbeidet at Tore den kommende sesongen får en større rolle også på herrelaget. Dette håper vi vil gjøre overgangen for de som tar steget fra junior til senior smidigere, samtidig som den røde tråden mellom senior og junior blir styrket.

Tore 
Historisk har NIF hatt mange gode gutte/juniorspillere som har forsvunnet «for tidlig» til andre klubber, som også har medført at breddespillere ikke har et lag å spille på når de nærmer seg junior. Et tett og godt samarbeid mellom junior og et satsende a-lag er vesentlig for å beholde både topp og bredde i junior, og det synes jeg vi virkelig har fått til nå. For å sikre dette videre vil jeg ha en fot i både junior og herre kommende sesong.

Med a-lagets satsingsnivå og lerøy-satsing, kombinert med fysisk oppfølging fra Oslo Idrettssenter og aktivitet på toppidrettslinjer, mener jeg NIF nå kan tilby en meget god utviklings- og kamparena for ambisiøse juniorspillere.        

Johannes Hippe. Foto: Nordstrand Blad

  • Hvordan ser spillerstallene ut for kommende sesong?

Johannes
Spillerstallen for neste sesong ser lovende ut og vi er veldig fornøyde. Jeg synes vi har en rekke gode spillere som alle har ulike kvaliteter. Ønsket er at vi skal være et lag der mange bidrar mye og det er vi sikre på at vi kan få til.

Til denne sesongen har vi flyttet opp flere av klubbens yngre og lovende spillere og disse har virkelig bitt godt fra seg allerede. Vi tror at disse sammen med de spillere som allerede er etablert kan gjøre at vi som lag tar de stegene vi ønsker å ta. Det er også slik at laget harmonerer godt og jeg tror alle har det fint sammen på trening, noe som er vesentlig hvis vi ønsker å gjøre det bra neste sesong.

Når det gjelder kommende sesong så er det også slik at vi har fått trent mer enn laget har gjort før i tilsvarende perioder. Vi tror at all løpingen vil komme godt med når sesongen drar i gang igjen. Jeg opplever det også som at laget virkelig er motivert for neste sesong og for å fortsette å trene bra. Ikke minst gleder vi oss til det åpnes opp for å kunne begynne å trene med kontakt igjen og vi gleder oss også til å kunne spille kamper.
Det er også verdt å nevne at vi er et veldig «lokalt» lag, der mange spillere har spilt barne- og ungdomshåndball i Nordstrand IF eller i klubber som ligger i det samme området i Oslo, slik som Oppsal.

Tore
Årets a-lag har flere spillere med lang og god erfaring på øverste nivå, også fra a-landslag. For at vi skal bite godt fra oss blir disse spillerne viktige, men også for utvikling og daglig matching for våre juniorer som er med i a-laget. Fra juniorperspektiv er jeg veldig glad for at vi har med erfarne og gode seniorspillere, men bl.a. jobb og familie gjør at det ikke alltid går rundt med tanke på trening og kamper. Derfor er det ekstra viktig at Junior til enhver tid er godt representert i a-laget. Det ser veldig bra ut nå med en stor juniorgruppe under a-laget med mange gode spillere. Jeg er sikker på at vi ser flere av disse på a-laget i årene som kommer. 

Tore Sandven

  • Hva kan publikum forvente å se av lagene – og hva kan lagene forvente av publikum?

Johannes og Tore
Vårt mål er at publikum vil få se et lag som spiller med større tempo og glede enn i forrige sesong og at det blir tydelig for de som ser på at vi har hatt fokus på forsvarsspill og fart fremover. Klarer vi dette tror jeg at flere vil komme for å se oss spille.

  • Hva skal til for at Nordstrand IF blir en enda bedre klubb?

Johannes
Dette er et vanskelig spørsmål å svare på, og kanskje er ikke vi trenere de rette til på svare på et så «stort» spørsmål. Men, slik vi opplever det er det en rekke mennesker som jobber for at Nordstrand IF skal være et fint sted å være. Et sted der alle skal føle seg akseptert og hvor det er lov til å trene mye og satse hvis man ønsker det. Dette arbeidet er inspirerende, og vi forsøker fra vår side også å bidra til at klubben skal fortsette å utvikle seg.

Tore
På herresiden i håndball er det lenge siden forholdene har vært så gode til utvikling, så jeg tror å fortsette/følge opp det gode arbeidet og samspillet som er gjort i styret, sportslig adm, trenerteam, foreldreteam og ikke minst fra spillerne det siste året blir det viktigste i årene som kommer. Da blir vi litt bedre dag for dag. 

Vi takker for praten og gleder oss til å følge den gode utviklingen!