G18 millimeteren fra å kvalifisere seg til Lerøy

Publisert 16.09.2022 kl.17.36

Årets G18 lag består av 16 talentfulle gutter fra 05 og 04 årgangen. Fra oppstarten av sesongen og frem til i dag har utvikling i individuelle og kollektive ferdigheter vært eksplosive, forteller trenerduoen Kjetil Rennesvik og Kjetil Strømseth.

Vi reiste ned til Sukkevannshallen i Kristiansand forrige helg som underdogs. Vi starter lørdag morgen mot hjemmelaget Randesund. Kampen er helt jevn til 10 minutter ut i andre omgang. Da har vi en periode på 4 minutter der vi slipper oss ned i forsvar og er unøyaktige fremover. Randesund får en 4-måls ledelse som vi aldri klarer å ta igjen. Så første kamp ender med et firemåls tap som lett kunne vært annerledes.

På ettermiddagen møter vi ROS, puljens suverene lag, som slo Kjelsås 34-19 tidligere på dagen. Vi henger med hele kampen og ligger stort sett 3 mål bak. Med 10 minutter igjen tar vi time-out på stillingen 12-17. Vi har 10 minutter på å ta igjen 5 mål. Vårt kort er å øke tempo og bruke motstandernes sterkeste kort, nemlig løpe fra dem, og rett og slett kontre dem i senk. Strategien virker, men mot den sterke motstanden er ikke millimeterne på vår side og vi får i stedet en del balltap og 3 mål i sekken. Det var verd forsøket, men kampen ender med 9-målstap. Et resultat som på ingen måte beskriver kampen.

Søndag morgen var det duket for en «finale» mot Kjelsås. Vi måtte vinne med 3, mens Kjelsås klarte seg med uavgjort. Kampplanen er klar; spille med høy intensitet i forsvar og nekte Kjelsås rom i sidesektor der de er gode. Fremover skal vi spille kontrollert og nøyaktig frem til slutten av andre omgang, for så å sette inn støtet med kontringer siste 10. Vi henger dessverre ikke med og går til pause 4 mål bak og starter andre omgang med å komme ytterligere bakpå. Med 10 minutter igjen tar vi time-out på stillingen 21-14 til Kjelsås. Vi bestemmer oss for å kjøre tempo, gi det en sjans og gå ut av hallen med hevet hode. Gutta gjennomfører planen til punkt og prikke og kjører over Kjelsås. 9 minutter senere er stillingen 22-20. Vi vinner siste del av omgangen 6-1 men nærmere kommer vi dessverre ikke og Lerøy-eventyret er over for denne gang. Naturlig nok er skuffelsen stor i gruppen, men med de holdningene og den innsatsen de viste kan de gå med hevet hodet videre i håndballkarrieren.

Vi avslutter med 3 spillere (Noah, Peter og Thomas) på topp 10 på toppscorer listen, med Noah som toppscorer i kvalik-helgen.

Gutta har vist en enorm utvikling både individuelt og som lag siden vi startet oppkjøringen 1. august. Vi må bli dyktigere til å utnytte banenes bredde, og kommer derfor til å jobbe med utvikling av grunnspillet vårt. Når alvoret kommer, kryper vi oftere og oftere inn i midten. Da blir det etter hvert forutsigbart, lite bevegelse i forsvaret og lett å lese hva vi skal gjøre. Bakover har gutta vist hva «attitude» kan gjøre. Med unntak av suverene ROS slipper vi inn minst mål. Vi fisler ikke i forsvar og ender med 6 av 10 på topplisten over bestrafning.

Vi fortsetter å jobbe med utvikling og håper og tror at flere tar store steg opp mot seniorhåndballen.