Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Bli bedre kjent med damelaget

Publisert 19.06.2020 kl.21.54

Les intervjuet med hovedtrener Jeanette og to av hennes dyktige spillere Hanne og Nora

Bli bedre kjent med damelaget

Damelaget i håndball skal til høsten bryne seg på det nest øverste nivået i Norge etter den gode sesongen som sikret opprykk i vår! Vi ønsker å gi Nordstrandsfolket en sjanse til å bli enda bedre kjent med laget.

Jeanette Røhmer har vært hovedtrener for damelaget i ett suksessrikt år og har tidligere trent yngre lag i klubben. Hanne Aasgaard er ei av de rutinerte på laget og spiller høyrekant. Hun har stort sett bare spilt i Nordstrand, med unntak av et par sesonger etter at Nordstrand damer elite gikk konkurs. Nora Asbjørnsen er ei ung og allerede viktig del av laget. Hun er opprinnelig fra Kolbotn og har for det meste spilt for Oppegård før hun kom til oss i fjor.
Les videre for deres tanker om laget, seg selv og sesongen som kommer.

  • Hva tenker du er den store forskjellen på 2. og 1. divisjon? Hva kreves for å ta/prege nivået?

Jeanette
Den store forskjellen er helt klart nivået generelt. Man møter flere lag som holder et høyt nivå. Tempoet går opp, duellene blir tøffere og man blir hardere straffet for sine personlige feil. Noe som krever mer stabilitet. Vi har ikke råd til lange «down» perioder, fordi laget på motsatt halvdel vet å utnytte det. Samt at vi må bli enda mere kyniske og bevisste i de valgene vi tar på banen. Skal vi være med å prege sesongen i 1.div må vi opp på 100% nesten hele tiden. Og gå all in i alt man foretar seg.

Hanne
Tempoet er på et annet nivå i 1. divisjon kontra 2. divisjon. I tillegg vil vi møte spillere med mer rutine og erfaring enn det vi gjorde i forrige sesong. Av oss vil det kreve at vi trener enda mer og setter opp tempoet i vårt eget spill. Vi er et godt lag, og ved å bli enda sikrere på hverandre og vårt spill, samt at vi utvikler oss samtidig, tror jeg dette blir bra!

Nora
Det er bedre fysikk og tempo i 1. div så det kommer til å bli en sesong med bare tøffe kamper i motsetning til i fjor hvor det bare var en håndfull jevne kamper, men det er jo det som er morsomt. Vi ønsker å spille en hurtig håndball så jeg tror det kommer til å passe oss bra, men det er et nivå opp som vi nå jobber med å komme oss opp på. vi har derfor stort fokus på det fysiske nå i denne perioden, men gleder oss veldig til å kunne spille normal håndball igjen og til de nye utfordringene i 1. Divisjon.

  • Hva kan publikum forvente å se av damelaget?

Jeanette
Jeg håper at publikum vil sitte igjen med et inntrykk av at vi er et lag som aldri gir opp, uavhengig av resultatet på måltavla eller dagsformen. Vi går inn i denne sesongen i utfordrerposisjon, og har dermed alt å vinne i alle kamper. Også håper jeg de får se et lag med høyt tempo, masse energi og spilleglede. 

Hanne
Et lag som er gira på å prestere og ønsker å spille god håndball, i tillegg et lag som har det gøy med håndballen. Samholdet i gruppen er veldig godt og det tror jeg vil synes fra tribunen.

Nora
Publikum kan forvente seg en rask håndball hvor vi skal gjøre vårt beste i alle kamper uansett motstand. Motstanden blir tøff i år, men vi skal gi alle lag kamp til siste slutt.

  • Hvilke forventninger har du til publikum?

Jeanette
Jeg ønsker et publikum som vet å backe opp jentene på banen. Vi har nå tatt steget opp, og får lov til å leke med de store igjen. Og med det, så trenger jentene den ekstra spilleren på tribunen. Vi skal eie vår egen hjemmebane, og skal vi få til det trenger vi liv og røre på tribunen. Det er heller ingen hemmelighet at det er mye morsommere å spille kamper for «full tribune» enn en tom hall. Klarer vi å gjenskape og forbedre det vi fikk til mot Storhamar elite i NM kampen siste sesong – kan Nordstrand Arena bli en skummel hall å spille kamper i.

Hanne
Jeg håper så mange som mulig vil komme til Nordstrand Arena for å støtte og heie på oss. Med publikum på tribunen som er engasjert blir også vi spillerne ekstra gira, det gir noe ekstra.

Nora
Jeg håper det er mange som kommer og heier på oss. Vi trenger all den støtten vi kan få om vi skal klare å hamle opp med lagene i 1.div. Det hadde vært utrolig hyggelig om vi hadde fått til å lage ordentlig show når vi har hjemmekamper. Et godt publikum har mye å si da det kan være det lille ekstra som gjør at kampen går i vår favør. Håper derfor å se mange i hallen på hjemmekamper. Vi trenger din støtte.
Nora Asbjørnsen. Foto: Lars Petter Østlie

  • Hva ønsker du at de yngre spillerne i klubben skal tenke når de ser damelaget?

Jeanette
Jeg ønsker at de skal se på damelaget som forbilder og idoler. Klarer laget å fremstå på en måte som gjør at de vil bli som «XX» når de blir store – har vi kommet langt på vei. Samtidig håper jeg vi kan bygge gode relasjoner, sånn at det å komme ut på banen når kampen er ferdig, for å prate med jentene og ta bilder med dem, er det morsomste med hele kampen

Hanne
Jeg håper først og fremst de synes det er gøy med håndball, og at de kanskje får ekstra motivasjon til å fortsette når de ser at Nordstrand nå har et lag i en av toppdivisjonene i Norge. Det er noe man kan strekke seg mot når man blir eldre, og ha lyst til å bli en del av det fine laget vårt. Selv var jeg på mange damelagskamper da jeg var yngre, og jeg synes alltid det var gøy å gå på kamp og kanskje få hilse på spillerne

Nora
Jeg håper vi klarer å motivere de yngre spillerne i klubben til å trene godt, aldri gi opp og ikke minst ha det morsomt på treninger og kamper. Vi ønsker å fremstå som en jovial og inkluderende gjeng og gleder oss til å stille på håndballskolen for å bli bedre kjent med de yngre spillerne.
Hanne Aasgaard. Foto: Lars Petter Østlie

  • Hva er dine egne ambisjoner for sesongen? Evt. ambisjoner på sikt?

Hanne
Største ambisjonen for sesongen er å holde oss i 1 divisjon! Det har jeg stor tro på at vi skal klare. Egne ambisjoner må være å fortsette å utvikle meg som håndballspiller.

Nora
Jeg håper vi kan klare å gi god match til flere av de beste lagene denne sesongen og ikke minst klare å vinne flere kamper. Jeg ser for meg at vi skal klare å komme ca midt på tabellen dersom vi lykkes med det gode grunnarbeidet som vi legger ned nå. Målet er i første rekke at vi skal bli et stabilt 1.div lag, så får vi se hva fremtiden bringer.
Jeg håper å komme så langt med håndballen at jeg en dag spiller i eliteserien. Jeg er svært glad i å trene så vi får se hvor langt jeg når. Uansett kommer jeg til å spille håndball så lenge jeg synes det er morsomt.

  • Hva skal til for at Nordstrand IF blir en enda bedre klubb?

Hanne
For meg virker det som Nordstrand har et godt fokus på barneidretten, og utviklingen av unge spillere. Det håper jeg fortsetter i like stor grad. Å motivere unge spillere til å ville fortsette med idretten sin har stor betydning, og at de unge finner glede i det på samme måte som jeg har gjort.

Nora
For at vi skal kunne bli en enda bedre klubb trenger vi at det lokale næringslivet støtter oss så hovedfokuset vårt kan være håndballen. I tillegg er det viktig med et godt samhold i klubben og vi håper derfor at yngre spillere kommer og heier på oss så det blir litt liv i den fine arenaen vår.

Jeanette Røhmer. Foto: Lars Petter Østlie

Vi avslutter med noen siste spørsmål til Jeanette

  • Hvordan vil du beskrive kulturen på laget, og hvordan kan den videreutvikles?

Kultur i et lag er så mangt. Hvis vi skal snakke helt grunnleggende treningskultur er det et av elementene som tok laget fra 2.div til 1.div. Kommer man ikke på trening så er det fordi det er noe helt spesielt som skjer. Treningskulturen er noe som bygges solid over tid, og ikke en jobb vi er ferdig med. Skal vi prege 1.div i år, og etablere oss i Norsk Topphåndball, må fremdeles ting forbedres og vi må ha kontinuitet i det vi holder på med. Men jeg føler vi er på veldig riktig vei.

  • Hva har treningsfokuset vært i denne perioden og hva blir det framover?

Den siste perioden har vært veldig spesiell. Ikke håndball med kroppskontakt og ikke tilgang på styrkerom. Noe som har ført til mye individuell trening, både på og utenfor banen. Jentene har jobbet veldig godt med løpskapasiteten sin denne perioden, og som de så fint har uttalt «løper vi mer nå melder vi oss inn i Ingebrigtsen familien». Men jeg vet det kommer til å gavne oss de siste 10min av hver kamp. Nå har heldigvis styrkerommene åpnet igjen, sånn at vi fremover kan legge mer fokus på styrketreningen og mere vedlikehold/spissing av kondisjonstreningen.
Håndballmessig har det vært mye individuell teknikk, og håndballtreninger som ikke har vært ordentlig håndball. Jentene har stått i det, og gjort det beste ut av det – selvom frustrasjonen over å ikke kunne ta på hverandre og gi juling begynner å komme til syne hos flere av dem.

  • Hvordan ser pillerstallen ut for sesongen?

Spillerstallen er den samme som sist år, pluss at vi har fått inn 5 nye jenter. Dette er 5 jenter med blanding av erfaring fra spill og trening i 1.div og elite, og jenter som har hevdet seg godt i aldersbestemte serier og 2.div, og som trenger nye utfordringer for å ta nye steg videre. Ser man på troppen som en helhet har vi en veldig god blanding i alder og rutine. Får vi jobbet godt med samspillet og strukturen i laget når håndball-Norge åpner opp igjen for fullkontaktstrening, tror jeg dette er et lag som kan overraske mange i sesongen som kommer.

Vi håper Nordstrandsfolket tar oppfordringen fra jentene og støtter vårt hardtarbeidende lag gjennom den spennende sesongen som kommer!