Snuoperasjon i serieåpningen for Junior 1

Publisert 21.08.2020 kl.10.31

To seine mål av Bjørn Martin sørget for 2-3 og seier borte mot Bærum

Bjørn Martin Kristensen i aksjon. Foto: Trond Ingebrigtsen

Etter en rekordlang sesongoppkjøring var juniorgutta omsider klare for serieåpning i Interkrets A borte mot Bærum torsdag kveld. Varierende prestasjoner i treningskampene ble avsluttet med en god generalprøve mot Skeid sist søndag. Det var med andre ord grunn til optimisme i inngangen til kampen.

Trenerteamet ved Kristian Gjerstadberget og Simon Hansen oppsummerer kampen mot Bærum:
Starten av kampen bar preg av to lag som så an hverandre og spilte med veldig lav risiko. Vi så dessverre ikke igjen den samme intensiteten vi ønsket å gjenskape fra kampen mot Skeid. Likevel var det vi som skapte de største sjansene da Rasmus ved to anledninger ble spilt alene med Bærums keeper. Uheldigvis for vår del endte ingen av dem med scoring. Kveldens første scoring var det derimot Bærum som stod for. Etter en lengre sekvens der vi stadig var på etterskudd i presset havnet ballen til slutt i nettet bak vår debutant i buret Christoffer Bugge.
Like før pause var det vår tur til å sette ballen bak deres keeper. Et frispark slått inn av Rasmus ble headet i tverrliggeren av Tin, brassesparket i tverrliggeren av Erling før Biggie til slutt banket ballen inn med pannebrasken. Et minutt senere annullerte dommeren scoringen uten at noen enda har forstått hvorfor. Vi måtte dermed gå til pause på stillingen 1-0 til Bærum.
Andre omgang var bedre fra vår side. Vi senket skuldrene med ball og lot beina gå raskere uten ball. Det virket dog ikke til å være vår dag da en Bærumspiller etter 57 minutter fikk vendt opp og sendt avgårde et skudd i hjørnet bak keeper Amundsen som kom inn etter pausen. 2-0. Vår dag skulle det vise seg å bli. Først satte Aia inn en redusering etter corner fra Rasmus i det 65. minutt. Deretter gikk det lang tid uten at vi klarte å omsette sjansene. I det 89. minutt fikk vi et indirekte frispark innenfor Bærums 16-meter etter et tilbakespill. Ballen ble rullet til Bjørn Martin som banket inn 2-2. Det så ut til å gå mot poengdeling, men Bjørn Martin ville det annerledes! Han satte på turboen, snappet opp en eierløs ball og lobbet inn kveldens siste scoring: 2-3.
Ekstra gledelig var det at alle de syv som startet på benken var på banen da kampen ble snudd. Det viser at vi har en bred og god tropp med gutter som er klare for å bite fra seg på det øverste juniornivået.

NIF-debutanter: Christoffer Bugge, Kriss Hansen, Tin Nguyen, Reza Mohammadi.
Interkrets A-debutanter: Mathias Markanovic (Aia), Mohammed Ali (Biggie), Martin Gjævenes, Kasper Vestnes, Benjamin Koluder-Døvre, Samuel Rudjord.

Vi gleder oss til fortsettelsen og håper vi kan glede Nordstrandspublikumet når vi omsider får ønske topplagene velkommen til Niffen!