Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Klar for morgendagen cupfinale

Publisert 02.12.2017 kl.1.57

Dagen før vår egen Ola Hobber Nilsen blåser i gang årets cupfinale er han en meget takknemlig dommer som takker for tilliten og ser frem til en real folkefest.

Klar for morgendagen cupfinale
Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån

Det er ikke bare de to lagene med spillere og trenere som kjenner på det berømte cupfinalepresset. Også et dommerteam skal i bresjen, og presset er til stede også for Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF, som blåser i gang årets cupfinale. Hobber Nilsen er selv meget takknemlig for tilliten og ser frem til en real folkefest.
- Det er en ære å bli oppnevnt til å dømme årets cupfinale, og trolig det største man kan oppleve som dommer i Norge, sier Hobber Nilsen. 

Årets cupfinaledommer forteller videre at han husker godt hvor stort det var med cupfinalen da han var yngre. 
- Jeg husker forventningene, trøkket på tribunen og fartsfylte kamper. Det er smått utrolig å tenke på at man i år ikke skal være tilskuer, men faktisk lede årets cupfinale.

Gode forberedelser
Cupfinalen er en folkefest og det er et enormt stort trykk fra publikum. Hvordan er forberedelsene før en slik kamp?
- Vi har de samme forberedelsene til alle kamper, selv om rammene kan variere. Vi analyserer begge lag, spillere, dødballsituasjoner og taktiske trekk. Forberedelsene gjør oss klare på det som venter oss på fotballbanen, forteller Hobber Nilsen.

På spørsmål om hvorfor han begynte som fotballdommer, svarer Hobber Nilsen følgende:
- Jeg ble oppringt av en kompis som spurte om jeg kunne dømme en kamp. Og det å være utenfor komfortsonen og dømme gode kamper trigget meg til å fortsette med dømmingen. 

Akkurat det er han glad for, når han på søndag entrer Ullevaal som årets cupfinaledommer.

Lillestrøm - Sarpsborg 08
3.12.2017 kl 13:15 - Ullevaal Stadion

Tekst: fotball.no, les hele artikkelen her

Heia Nordstrand!