Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Ikke fungerende undervarme

Publisert 08.01.2018 kl.14.10

Undervarmeanlegget på Niffen som ble utbedret sist sommer fungerer ikke som forventet og det ser dessverre ut som feilen ikke kan utbedres før det har blitt varmere i været.

Ikke fungerende undervarme

Som mange av dere er kjent med ble det sommeren 2017 gjort utbedringer og utskifting av undervarmeanlegget på Niffen for å sikre best mulig forhold for fotballaktivitet gjennom hele året. Dere som har benyttet Niffen så langt i vinter har sikkert merket at undervarmen ikke fungerer som forventet.

Ved oppstart av undervarmeanlegget i høst var det noen sløyfer som ikke fungerte (ikke unormalt ved en oppstart), men ved videre drift i vinter har flere sløyfer falt ut som følge av tekniske utfordringer i form av jordfeil på varmemattene.

Leverandøren har brukt tid på å kartlegge hvor feilene ligger, og hvilket omfang det er, og det ser dessverre ut som at det er et betydelig omfang, og at det ikke lar seg utbedre i sin helhet nå mens vinteren er her. En utbedring må utføres når været er blitt varmere.

Det vil bety at vi i vinter vil bli nødt til å drifte banen på «gamle måten» ved bruk av isbryter-/smeltemiddel. Dere som har brukt banen i uke 1 har merket at det er flere områder på banen som er harde og glatte og at det er stor forskjell i områder hvor undervarmen virker og der hvor den ikke virker.

Det jobbes med å få banen i tilfredsstillende stand for aktivitet, og daglig er det mannskap tilstede som vil gjøre sitt ytterste for å få banen så myk, grønn og fin som mulig.

Med sportslig hilsen
Ole Magnus Skisland
Daglig leder