Enkelt til semifinale i OBOS cup

Sist oppdatert 14.09.2015 kl.13.38

To kamper på to dager var ikke noe problem for godt trente NIF-gutter, dagens kamp ble til slutt en ren transport-etappe til semifinalen i OBOS cup.

Sjefen sjøl gav seg selv spilletid og takket seg selv med scoring og målgivende

Allerede etter 15 minutter setter gjestene fra Nordstrand standarden mot Sterling. Eirik Riisnæs slår en fin stikker til Fredrik Fladby som slår et nydelig innlegg til Martin Wennevold, sistnevnte gjør ingen feil og bredsider ballen elegant i mål til 1-0. Snaut halvtimen ut i kampen ble nevnte Wennevold felt like utenfor 16 meteren til vertene, Robin Mankowitz tok frisparket og skrudde det fint over muren og i nettet til 2-0, en stilling som holdt seg til pause.

Fantastisk langskudd
To minutter etter hvilen valgte gårsdagens to-måls-scorer å fosse inn på Sterlings banehalvdel med ballen, drøyt ti meter inne på halvdelen velger han å fyre av, og for et skudd det ble. Ballen seilte gjennom og Sterlings keeper hadde ingen mulighet til å forhindre 3-0 til NIF. Sterling reduserte etter snaut timen på et knallhardt frispark fra 17 meters hold. Remi Memishi, som for dagen spilte i en uvant høyreback rolle, ville ikke ha noe av at Sterling reduserte På et løp gjennom får han kommet til et skudd som suser forbi den stakkars Sterlingkeeperen, dermed var NIF ledelsen økt til 4-1.

Tre debutanter
I løpet av kampen var det tre debutanter på A-lagsnivå, fra start spilte Rune Østgård (keeper) og Jo-Martin Kruge (spiss). Sistnevnte markerte seg seg for alvor etter 72 minutter da han får en fin bakromspasning fra Ivan Rodriguez. Alene med Sterlings sisteskanse gjør han ingen feil, dermed er stillingen 5-1. Tredje og siste debutant er kanskje mer oppsiktsvekkende. Sjefen sjøl, Per Inge Jacobsen, velger å bytte seg selv inn i kampen og dermed har også han spilt offisiell A-kamp for NIF. Om det var i frustrasjon over brente sjanser eller noe annet er fortsatt uvisst men inn kom han i hvert fall da han erstattet Martin Wennevold etter 78 minutter.

Wennevold gikk som kjent av banen med en scoring og en målgivende pasning, og sjefen sjøl ville så absolutt ikke være noe dårligere. Tilfeldighetene ville ha det til at det akkurat var dømt straffe til NIF da Jacobsen kom på banen, Eirik Riisnæs hadde blitt lagt i bakken av Sterlings keeper. Kaptein Trond Ingebretsen prøvde seg på et heller dårlig forsøk på å få lov til å ta den, men Jacobsen bare viftet han unna, her skulle vi ikke ha noen reprise fra VIF kampen i fjor. Jacobsen trer frem, sender keeper til den ene siden og ballen til den andre og øker dermed ledelsen til 6-1. Ti minutter senere blir Jacobsen spilt inn i bakrom, han sender ballen forbi keeper og mot mål, rett før ballen sniker seg over strekken setter Kruge tåa på ballen og stjal dermed sjefens andre scoring for dagen (!). Spørs vel om det blir noe mer spilletid på den debutanten fremover.