På grensen til ran

Publisert 10.10.2015 kl.21.27

Nordstrand rundspilte Korsvoll borte i begge omgangene, men når alt ble stang ut for NIF fikk Korsvoll pirket inn de to eneste sjansene som hjemmelaget fikk

Ballinnehavet tilsvarte nærmere 80% i favør Nordstrand, Korsvoll ble stort sett løpende i mellom et godt spillende NIF lag. Men selv om NIF spillerne skapte store sjanser så ville ikke ballen over streken. Etter ca 20 minutter blir Martin Wennevold spilt gjennom i feltet, han tar med seg ballen med hodet forbi Korsvollforsvareren, i det han skal avslutte blir han regelrett dratt ned i feltet og alle forventet at dommeren skulle blåse straffespark! Men utrolig nok kom aldri lyden fra fløyta til dommeren, han dømte i stedet utspill fra mål. Bare minutter seinere er nevnte Wennevold på ferden igjen, nok engang kommer han alene med Korsvollkeeperen, denne gang komme sistnevnte litt for raskt tett på og avslutningen går i brystet på keeperen, en god redning.

NIF spiller, Korsvoll scorer
Etter halvtimen kommer Matarr Kah seg fri på høyresiden, han slår inn i feltet hvor Usaman Shakoor lurer på bakerste, første heading går rett opp i luftet og når ballen kommer ned igjen smeller nevnte Shakoor til på hel volley, ballen suser i nettet bak en sjanseløs Korsvollkeeper. Dessverre for NIFs del mener dommeren det har vært en hands på Shakoor og han bøåser derfor frispark utover. Så når alt stanger i mot NIF, gjør det derimot ikke det for Korsvoll, fire minutter før pause, sover NIF litt i omstillingen på et innkast som gjør at Korsvoll får satt i gang og etterhvert kommet til et innlegg, gjestene får headet unna, men nær sagt selvfølgelig faller ballen ned akkurat der det står en Korsvollspiller alene, han avslutter på direkten og baller sniker seg over streken. Dermed går lagene til pause med en svært så ufortjent ledelse til hjemmelaget, sett ut i fra spill og sjanser.

Mye positivt
2 omagang starter som den første med et solid NIF press, nærmest mål er Markus Woldsund som smeller ballen på innsiden av krysstanga og ut. Også Savas Tirit, Usman Shakoor, Isaac Kankani og Remi Memsihi har god avsluttninger mot Korsvoll målet uten at det ender med mål. Da er det jo veldig typisk for kampen at Korsvoll scorer ut av ingenting, NIF har tilsynelatende kontroll bak, men etter hvert som Korsvoll presser høyere skal NIF bare klarere ballen opp over på banen, keeper Rune Østgård er uheldig med klaringen som går rett i beina på en Korsvollspiller, han lar seg ikke be to ganger og øker ledelsen til 2-0.
"I dag synes jeg virkelig synd på gutta mine, de gjør i utgangspunktet et meget god kamp, men er uheldige og blir brutalt straffet for to små feil, ser vi på possessionbiten i dag er vi helt rå. Korsvoll prøver seg med å veksle mellom høyt og lavt press, men uansett hva de gjør blir de løpende i mellom. Det er selvsagt udyktighet som gjør at vi ikke klarer å avgjøre kampen, men vi tar med oss en meget god spillemessig kamp og så skal vi justere oss inn på riktig kurs i de to siste kampene også poengmessig" sier Per Inge Jacobsen om dagens kamp.