Opprette livestreams

Publisert 09.09.2020 kl.13.49

Opprette livestreams (LiveCaster):

1. Gå til Joymo Arena og logg inn med registrert brukerkonto
2. Trykk på menyvalget oppe i venstre hjørnet (vist som tre gule streker)

3. *Trykk 'Streams', og så 'New Livestream' (til høyere)
4. Legg inn informasjon om arrangementet/testen/sendingen i en stegvis prosess (fire enkle trinn), og bekreft ved å trykke 'create livestream'.

5. Del og informer med publikum og personer som vil se på. Gjør sendingen 'Searchable' på steg 1, slik at den blir tilgjengelig for publikum på Joymo Arena. Da ligger tilgjengelig på klubben sin egen side (https://arena.joymo.no/browse/clubs).

(kopier link, del på FB, WhatsApp, Messenger)

*Et lag må være tilknyttet sendingen og opprettet i forkant (f.eks. Nordstrand J16), se eget punkt under.
**OBS: Livestreams kan ikke overlappe i tid. Dvs at hvis det er to sendinger etter hverandre, vil ikke sending nr 2 starte før sending nr 1 er ferdig.
***Livestreams er også en smart måte å filme treninger / kamper / arrangementer på, uten å nødvendigvis dele med publikum / sende live. Hvis dere ønsker det, merk sendingene som test, trening osv. slik at det fanges opp i systemet. Unngå å gjøre disse 'Searchable' på steg 1. Hvis tester, kjør gjerne kort tid på sendingen (steg 3).
****Dere er selv ansvarlige for at internett og strøm lokalt på arenaen deres fungerer som det skal i forbindelse med livestreaming og bruk av systemet.

Dere kan nå også filme manuelt via app med telefon/nettbrett. Gi Torill ([email protected]) beskjed hvis det også er ønskelig å prøve. Eneste forskjell er da at dere filmer manuelt via en iphone eller ipad (har da også scoreboard).

Joymo Share App

1. Last ned appen her
2. Opprett stream fra Joymo Arena i forkant, eller direkte fra appen (trykk 'New Livestream' og opprett sendingen).
3. Når dere oppretter streamen huk av der det står " Use JoymoShare " (ref. bildet under). Merk sendinger som tester eller treninger / kamper, alt ettersom hva dere filmer. Hvis dere trykker der det står "Searchable" ligger sendingene tilgjengelige "for alle" (bak betalingsmur, prisen dere setter) ute på Joymo Arena. Publikum kan f.eks søke på Nordstrand, så ligger deres sendinger tilgjengelige der. Hvis dere ønsker at sendingene skal være private og kun deles internt, huker dere ikke av der det står "Searchable" (slik bildet viser under).

4. Før sendingen starter går du inn på appen (Joymo Share), velger aktuell sending som dere allerede da har lagt inn. Merk at kun "dagens" streams vil være synlige, dvs at du eksempelvis ikke vil se lørdagens sending i appen før på selve lørdagen (vises 24 timer før). Når du skal gjennomføre filmingen velger du aktuell sendingen, og følger enkelt stegene videre. Den vil telle ned til start, og man trykker da "gå live" og dere er da i gang med filmingen. Trykker du stopp underveis blir det sort skjerm for seerne. Trykker du start, så er du i gang igjen. Hvis du filmer via app er det lurt å huske på batteri og mobildata på telefonen (nettbrett), eller være tilkoblet et stabilt wifi nettverk (feks klubbens eller koble på nettverket til kameraene på banen (wifi passord: joymosport). Så filmer man jo da manuelt, så jo "smoothere" bevegelser jo bedre for seerne (som all annen manuell filming). Hvis dårlig nett, så sett ned bildekvaliteten.

Administratorer og trenere hos dere kan opprette streams, og filme selv eller invitere egne "streamers" (som kun kan filme, ikke sette opp sendingen). Grunnen til dette er at vi vil at klubbene selv skal ha kontroll, slik at det ikke flyter helt fritt hvem og hva som kan bli filmet.

Player access gjør at spillere enkelt kan se alt som filmes. Dette må dere kjøpe tilgang til, og koster 299 per måned, men gir tilgang til alle spillere i hele klubben.

Player Access
1. Gå inn på Joymo Arena
2. Trykk på menyvalget oppe til venstre (tre gule striper)
3. Trykk 'Club', så menyvalget på "klubbkortet"
4. Trykk 'Edit', så kommer du til klubbsiden (ref. bildet under).
Da trykker du menyvalg (tre gule prikker) => Invite to club => Member (spiller), så inviterer du inn spillerne, ved å skrive inn deres mailadresse og sende en invitasjon. Trykker du på 'Invites', kan du se status på invitasjonene som er sendt ut. Spillerne får en mail med hva de må gjøre for å gå i gang (veldig enkelt). Merk at du her også kan invitere en "streamer" som kan filme manuelt med appen Joymo Share.

Admin: kan opprette streams for alle lag i klubben. Kan også gjennomføre filming med Joymo Share (app).
Trener: kan opprette streams for lag som personen er trener for. Kan også gjennomføre filming med Joymo Share (app).
Streamer: Kan kun gjennomføre filming med Joymo Share (app), kan ikke opprette sendingen / streamen.
Member (spiller): Får tilgang til å se streams og opptak som klubben gjennomfører.

Hvis du har noen spørsmål eller noe du lurer på kan du kontakte Torill på [email protected] eller [email protected]. Sjekk også vår FAQ.