Gå til innhold Gå til navigasjon
Meny

Flott gjennomføring av årets fotballskole!

Sist oppdatert 17.09.2014 kl.19.45

Hvert eneste år arrangerer vi Tine Fotballskole på Niffen, og i år var intet unntak. Som seg hør og bør hadde vi også i år bestilt strålende sol! Ansvarlig for årets fotballskole, Malin Dahl, gir oss daglige referat fra Niffen.


Fredag 25. juni 2010

Fotballskolens siste dag ble avsluttet med grilling og VM!

Vi startet dagen med frokost i caféen. Og så var det klart for VM på Niffen. Det ble delt inn i nye lag på rundt seks spillere, og hvert lag hadde trenere som fulgte laget hele dagen. I dag var vi så heldige at Paris S G-spillerne var med som trenere på noen av landslagene.

Vi hadde mange tette oppgjør i gruppespillet. Flotte scoringer og spektakulære redninger førte til spennende kamper i alle grupper.

Etter lunsj var sidelinjen fylt opp av forelder, og det var klart for sluttspill. Lagene marsjerte inn til VM-sangen og applaus fra tilskuerne. Vi fikk se mange spennende sluttspillkamper før to lag gikk seirende av banen. Nigeria og Kamerun viste seg å være de sterkeste lagene på Niffen i dag, og gikk av med seieren i hver sin klasse.

Så var alt klart for premieutdeling og pølser. Det var diplom, sekk og fotball til alle deltakere, og i tillegg glass til vinnerne av VM. Vi delte også ut pris for beste heiarop: Lyrikk-prisen. Denne gikk til Nigeria for flott rop med dans. Se bilde under:Vi takker for en fantastisk uke på Niffen!
Det har vært helt supert å være instruktør for årets fotballskoleelever! Vi har fått inntrykk av at det har vært morsomt å være deltaker på fotballskolen også.

Sees igjen neste år!
God sommer!


Ps. Gjenglemt utstyr kan hentes på Niffen mandag formiddag. Det ligger igjen en god del utstyr.

Flere bilder:


Nigeria lader opp til finalen!


Corner er mål! Eller...?


Hele gjengen samlet til slutt. Alle fikk hver sin ball, drakt, bag - og selvsagt en is til slutt... ;-)


Torsdag 24. juni 2010
Nest siste dag unnagjort!

Vi startet dagen med frokost i caféen. Det var mange trøtte fjes rundt frokostbordet i morges. Det er tydelig at det tar på å gå på fotballskole, og at VM-kampene går litt sent på TV.

Etter frokost gikk vi i gang med pasningsøvelser. Dagens øvelser fokuserte på at vi skal være sjef over ballen og at vi skal gjøre medspillerne våre gode. Fotball er tross alt et lagspill. Flere av lagene var også innom headinger denne økten. Head and catch har vært en sikker vinner på Niffen denne uken.

Dagens lunsj var tomatsuppe og brød, noe barna så ut til å sette pris på. Fruktpauser med vannmelon og bananer var heller ikke å forakte. Etter lunsj var temaet avslutninger. Vi ser nå veldig frem til morgendagens verdensmesterskap og gleder oss til mange flotte scoringer. Hele 16 landslag skal i aksjon i morgen. Vi tror det blir jevne kamper med mange mål.

I dag har vi også spist is. Isen var velfortjent etter at samtlige hjalp til med å rydde opp utstyret etter dagens økter. Vi takker for en kjempefin dag og ønsker alle hjertelig velkommen til verdensmesterskap i fotball på Niffen i morgen!

Vi har ønsket oss sol og varme, men er forberedt på at man ikke kan få alt man ønsker seg.
Onsdag 23. juni 2010
Nok en herlig dag gjennomført!

I dag har vi hatt alternativ dag på Niffen. Etter frokost begynte vi derfor med felles oppvarming for alle lagene. Deretter satte vi i gang med ulike aktiviteter som hinderløyper, fotballbowling og quiz. Barna fikk til og med teste hvor hardt de skyter ved hjelp av en laser. Barnas innsats og aktivitetsnivå var svært høyt under hele økten. Vinnerviljen var det heller ingenting å si på. Det krever mye energi å prestere det barna gjorde i dag, så fruktpausene kom godt med.

Det ble servert pannekaker til lunsj i caféen. 116 sultne gutter har nok aldri vært så stille som da de ble fortalt at det roligste laget fikk pannekaker først.

Etter lunsj var det klart for miniturnering. Lagene ble delt opp og spilte mot hverandre på små baner. Vi må i den forbindelse informere om at både VM-finalen og neste års Champions Leag-finale ble avgjort på Niffen i dag.

Vi takker for nok en super dag på Niffen!
Husk solkrem og vannflasker!


Tirsdag 22. juni 2010
Dag 2 gjennomført med full innsats!

Vi startet dagen med forkost i cafeen. Det er viktig med et godt og næringsrikt grunnlag når vi skal spille fotball hele dagen. Formiddagens tema var føring av ball, vendinger og finter. Vi er nå enige om at Zidane, Zlatan og Ronaldo må finne på noe mer spektakulært hvis de skal holde elevene på Nordstrand fotballskole bak seg.

I dag var det tomatsuppe og brød som sto på lunsjmenyen. Suppen så ut til å falle i smak! Hele 31 liter suppe ble spist opp av 116 sultne fotballspillere.

Etter lunsj fikk vi celebert besøk da Strømsgodsets Ola Kamara tok turen innom Niffen. Kamara skrev autografer på armer og ben, t-skjorter og keeperhansker. Det var helt klart veldig stas å ha besøk av en profesjonell fotballspiller. Kamara tok seg god tid til å snakke med alle gruppene og svare på spørsmål om hvordan det er å spille ”voksen fotball”.
Temaet for ettermiddagens økt var smålagsspill. Her fikk deltakerne testet sine tekniske ferdigheter, og ikke minst om de er sjef over ballen. Finter og vendinger fra formiddagens økt ble flittig tatt i bruk.

Vi hadde pauser med servering av frukt både før og etter lunsj.
Vi takker for en strålende dag på Niffen, og gleder oss til å se dere alle igjen i morgen.

Bilder fra dagen:


Jentene serverer frokost!


De aller fleste velger å innta frokosten i kafeen.


Skumle skyer på morgenen, men solen dukket heldigvis raskt opp.


En kjendis dukket opp og skrev villig vekk autografer.


Everybody was kung-fu fighting!


Mandag 21. Juni:
Som vanlig solskinn på Niffen!

Vi startet dagen med en felles frokos i kafeen, og det ble gitt informasjon til både store og små. Etter mat bar det ut på kunstgresset hvor alle barna og gruppene ble lest opp.

Pasninger var første post på programmet. De ulike lagene var gjennom flere forskjellige varianter av pasningsøvelser, alt fra firkant til presisjonskonkurranser. Instruktørene ville ha fokus på riktig teknikk når man slår pasninger og viktigheten av å slå dem gode. Underveis i økten hadde vi pauser i skyggen, hvor barna fikk bananer.

Det ble servert brødmat, juice og YT i lunsjen i kafeen cirka klokken 12. Alle lagene var inne og spiste og drakk.

Etter lunsj var temaet avslutninger. Instruktørene føler seg nå ganske sikre på at Nordstrand vil score mange mål i høstsesongen. I løpet av ettermiddagens økt lot vi oss gang på gang imponere av fantastiske avslutninger.

Deretter var det tid for litt påfyll av energi og det ble servert epler på banen. Så var det klart for spill, og lagene fikk testet pasninger og avslutninger på alvor.
Vi takker for en fin dag i det gode sommerværet, og minner om at det er viktig med solkrem og vann.
Vi gleder oss til i morgen!

Bilder fra mandagen:


Her er det kamp om ballen.


Her øves det på straffespark. VM-finale!


Her ser vi at avslutningene sitter allerede


Tron Mathisen skal visstnok være garantisten for pent vær. Solskinnsgutten Ole Magnus stråler med!


Store drakter og store vester. Stort spillehjerte!


På fotballskolen er alle venner! Slik skal det være!

PS! Apropos Tine. Er det noen som har sett en artig feil på Tines Melkekartong?
Om ikke, ta en titt under...