Tung aften for juniorene

Publisert 15.04.2016 kl.14.30

(Nordstrand-Skeid 1-2) Hjemmekampen mot Skeid burde endt med tre poeng. Men det ville seg ikke.

Magnus Aaløkken skåret, men det var en fattig trøst på en tung aften for juniorlaget.

Nordstrand-gutta har fortsatt en del å erfare etter comebacket i interkrets. 1-2 hjemme mot et ikke imponerende Skeid var et tungt resultat. Tross spillemessig overtak ble det gjestene som jublet høyt. Og det kunne de gjøre etter å ha lurt Nordstrand-gutta i den planlagte fella.

To tette
Vi trodde Skeid kom lavt og ventet på våre feil. Det gjorde de, uten at vi klarte å unngå å gjøre dem. Før det var spilt tjue minutter hadde Skeid to ganger satt ballen i nettet bak Gustav Østerstrøm som voktet Nordstrand-målet. Et skudd fra 20 og et fra straffemerket, begge etter naivt ballmist, kontring i mot og rufsete forsvarsspill. Da hjalp verken Magnus Aaløkkens redusering rett før pause, etter et fantastisk forarbeid av Aleksander Berg, eller det stormløpet mot Skeid-målet som Nordstrand-gutta foretok de siste 45. Ballen ville ikke inn mer.

Det skyldes et utall forskjellige variabler. Noe var marginer og uflaks, for sjansene var der spesielt mot slutten av kampen. Men det var også noe panisk og upresist i forsøket på å ta igjen gjestene. Viktigst sett etterpå er nok den manglende erfaringen Nordstrand-gutta har på dette nivået, som gir oss en kamp der vi må jage på 0-2 og 1-2 i stedet for å få kampen i vår hule hånd, som kunne vært mulig denne kvelden.

Nye utfordringer for tur
Skuffelsen var stor i garderoben etter kampen, men den må ristes ut av bein og hoder. Nye utfordringer venter. Og de er ganske store. Bortekamper mot Vålerenga og Lyn står på menyen de neste ukene, før den ubeseirede serielederen Stabæk er neste motstander på hjemmebane deretter. Alle tre er i utgangspunktet langt tøffere oppgaver enn den vi sto overfor i går, men kanskje er det akkurat det som skal til for å heve oss det vi trenger for å plukke poeng.