Bonde på banen

Sist oppdatert 23.04.2016 kl.0.17

(Vålerenga-Nordstrand 2-1) Bønda tapte mot Enga, men Yngvar Bonde sesongdebuterte og Nordstrand-juniorene ga Vålerenga tøff motstand på Valle.

Yngvar Bonde spilte sin første kamp etter langvarig skade da Nordstrand møtte Vålerenga.

Han kunne ikke hindre årets fjerde ettmålstap. Juniorene ga Vålerenga tøff motstand, men trakk det korteste strået. Kampens første skåring ble satt opp allerede før kampen begynte. Vikarkaptein Lars Sønsterud tapte myntkastet og Nordstrand-gutta måtte kjempe de første 45 minuttene i kraftig motvind. Etter bare to minutter blåste et hjørnespark fra Benjamin Parr så hardt rett i mål at ballen satt fast bak krysstanga.

Første omgangs høydepunkt med Nordstrand-øyne kom imidlertid fort. Ni minutter var spilt da Magnus Aaløkken stormet mot kassa etter flott spill, målvakten reddet skuddet, men Daniel Willumsen luktet hva som skjedde og fulgte flott opp og satte kula kontrollert i mål til utlikning.

Drøye halvtimen var spilt da Vålerenga igjen tok ledelsen. Vi kjente vi lå veldig bra og temmet medvindslaget, men akkurat da glapp det i et par marginale situasjoner i forsvar.

Mathias Jensrud fikk muligheten alene med VIF-målvakten like før pause, men denne reddet mesterlig.

Andre omgang bød på færre opplagte sjanser. Unge Per Stenseth, som spilte sesongens første kamp fra start, nikket et hjørnespark i mål 20 før slutt, men ble avblåst for offside. Riktig? Vi vet ikke. Men det var et hjørnespark. Der Magnus Aaløkken vant duellen på første stolpe og forlenget ballen til Per som nikket den i nettet.

Også Vålerenga hadde en offsidegoal før hvilen, og traff også stolpen en gang, og det skal ikke sies at det var en ufortjent hjemmeseier. Nordstrand kastet mange folk i angrep de siste minuttene uten at det ble skapt de helt store mulighetene.

Poengfangsten er mager så langt. Det må vi bare innse. Men allerede på trening i dag begynner arbeidet mot nye muligheter. Første sjanse er borte mot Lyn kommende onsdag.